Türk Futbolunda tarihi karar

Tüm kulüpler onayladı, gemlecek sezon hayata geçiyor.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve kulüpler arasındaki anlaşma, Bağımsız Hakem Kurulu'nun oluşturulmasıyla Türk futbolunda önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor. Almanya'nın futboldaki yönetim modelinden esinlenilen proje, kulüplerin tamamından onay alarak gelecek sezon uygulanacak. Bu adım, uzun yıllardır süregelen hakem tartışmalarına son verecek nitelikte bir değişiklik olarak görülüyor.

Türk Futbolunda taşlar yerinden oynayacak! 

Fanatik'in haberine göre, TFF ve profesyonel kulüpler, Bağımsız Hakem Kurulu'nun oluşturulması konusunda mutabık kaldılar. Projenin detaylarına göre, TFF ve kulüpler birer şirket kuracaklar ve bu iki şirket, 5 üyeli yeni bir şirket oluşturacaklar. Bu yeni şirketin üyelerinin 3'ünü TFF, 2'sini ise kulüpler belirleyecekler. Bu 5 üyeden oluşan şirket, Bağımsız Hakem Kurulu'nu atayacak ve profesyonel bir zeminde faaliyetlerine başlayacaklar.

Artık sözü kulüpler söyleyecek! 

Bağımsız Hakem Kurulu, hakemlerin belirlenmesi ve atamaları gibi konularda yetkili olacak ve gerektiğinde yabancı orta hakem ve VAR hakemlerinin atanmasında TFF ve kulüplerden bağımsız karar alabilecek. Bu yapıyla kulüplerin hakem atamalarında etkin bir rol oynaması sağlanacak.

TFF Yöneticisi Mustafa Eröğüt liderliğindeki federasyon profesyonelleri, bugün kulüp temsilcileriyle bir araya gelerek yeni sistemin sunumunu gerçekleştirecekler. Bu adımın Türk futbolunda büyük değişimlere yol açması ve hakemlik tartışmalarının sona ermesi bekleniyor.





EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI