Uyulmayan tüzüğün tadili

Nilay Yılmaz'ın Fanatik Gazetesi'ndeki köşe yazısı


Beşiktaş Kulübü, yarın ve pazar günü Tüzük Tadili ve Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu’nu gerçekleştirecek. Beşiktaş Anayasası olan tüzüğün tadil toplantısında hangi maddelerin değişeceğini, tüzüğe neler ekleneceğini lutfettiler de resmi siteden 11 Eylül’de açıkladılar sonunda, tüzüğü de ihlal ederek.

Tüzük ihlali diyorum; çünkü Madde 19’a göre tadili yapılacak maddelerin onbeş gün öncesinden açıklanması gerekiyor. Yine Madde 19 “yüksek tirajlı gazeteye onbeş gün önceden ilan verilir” diyor. Ancak biz, ne tirajı yüksek gazetede ilanını gördük ne de son üç güne kadar hangi maddelerin nasıl değiştirileceğini öğrenebildik. Olağanüstü Tüzük Tadil Genel Kurulu düzenleniyor, tüzük çiğnenerek...

Keşke bununla kalınsa...

Mayıs’ta yapılan Genel Kurul’da başka takım taraftarlarının Beşiktaş’a üye olması sorunu dile getirilmiş, Başkan Fikret Orman bizzat kendisi araştıracağını söylemişti. Tabii ki bu konuda hiçbir gelişme olmadı.

Denetleme, Disiplin, Divan ve Yönetim Kurulları’na bu başka takım taraftarlarının ihraç edilmesi için resimli görseller verildi. Ancak bütün kurullar kulağının üstüne yattı.

Yönetim 60 gün içinde tüzük gereği geriye dönerek yanıt vermek zorunda, ama kimseden ses seda çıkmadı.

Yine tüzük gereği Divan Kurulu konuyla ilgili komisyon kurabilirdi, lakin bu da yapılmadı. Herkes topu birbirine attı ve üyelikleri düşürülmesi gereken başka takım taraftarları yarın ve pazar günü Beşiktaş’ın geleceği hakkında söz sahibi oldu.

Diğer yandan kulübe üye olmak isteyen binden fazla kişinin üyelikleri ise hiçbir gerekçe gösterilmeden reddedildi, yine tüzük çiğnenerek...

Come to Çiftlik!

Yazıyı yazarken Atilla Türker belgeleriyle birlikte bir haber daha yaptı. İddialar vahim: İlk önce kulübün hukuk departmanı varken hukuk işlerini yapan ve kulübe 2 milyon TL’lik fatura kesen bir şirketin ortağı yönetici, ardından yönetici olmak için süresi dolmadığı halde evrakta sahtecilik yaparak kendini kulübün voleybolcusu gösteren, ancak Voleybol Federasyonu’nda kaydı olmayan başka bir yönetici, dün de stadın korkuluk ihalesini yaklaşık 2 milyon TL’ye ortağı olduğu şirkete veren Başkan haberleri...

Belgeler ortada dolaşıyor, ancak 115 yıllık Beşiktaş Jimnastik Kulübü bu belgelere ilişkin açıklama yapmıyor.

Bir kurumda ücretli veya gönüllülük esasıyla çalışıyorsanız siz, sizin yakınlarınız, aileniz, ortaklarınız o kurum ile ücret karşılığı herhangi bir iş yapmamalıdır. Bu, dünyanın tüm kurum ve kuruluşlarında geçerli ahlaki bir ilkedir. Kulüp yöneticileri de, kulüple hangi amaçla olursa olsun sonunda rant olan işleri yapmamalıdır. Ancak görüyoruz ki Beşiktaş kulübü, bildiğiniz çiftlik olmuş.

En büyük dertlerimizden olan “ben yaptım oldu” zihniyeti Beşiktaş kulübünü de ele geçirmiş vaziyette, ne yazık ki.

Birileri yasaları, teamülleri, gelenekleri ve şeffaflık gibi ilkeleri zerre umursamıyor; insanların gözünün içine baka baka bildiğini okuyor ve asla hesap vermiyor.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI