Vahşi Kapitalizmin Kanunları Var!

Ünlü yorumcu Ahmet Çakar'dan çarpıcı yorum...

Eski  hakem ve futbol yorumcusu Ahmet Çakar'ın Sabah Gazetesi'ndeki çarpıcı yorumları... 

- Beşiktaş ile Galatasaray, Ghezzal transferi için adeta birbirlerini yiyorlar. Teklifler havada uçuşuyor. Bir futbolcu üzerinden iki büyük kulübün böyle büyük bir gerilim yaşaması normal mi? Sonuçta kazanan Ghezzal ve menajeri olacak.

Ahmet Çakar: Hiç kimse bana 'Spor; dostluk, barış kardeşliktir' demesin. Hele hele Türk futbolu için hiç demesin.

Fazla da kızmıyorum. İş menfaate binince her takım serengeti kurallarına göre oynuyor. Diğer bir değimle vahşi kapitalizmin kanunlarını devreye sokuyor. Ghezzal boşta.

Galatasaray, 'Ben istiyorum' diyor ki; kanunen hakkı var.

Beşiktaş, 'Ben de istiyorum. Zaten geçen sene bende oynadı' diyor. Onların da kanuni hakkı var.

Arz-talep ekonomisi kuralları devreye giriyor. Görünen o ki kim fazla parayı verirse, Ghezzal'ı o kapacak.

Ama buradaki kritik nokta şu; ilerleyen zamanda Galatasaray ve Beşiktaşlı yöneticiler, 'Biz kardeşiz, biz centilmeniz, biz birbirimize saygı gösteririz' dediklerinde biz de onlara tuhaf bir yerimizle güleceğiz.

- Takımlarımız dünya yıldızlarına dünya kadar para vermelerine rağmen, Avrupa'da son 4-5 yıldır nal topluyorlar ve sadece Süper Lig üzerinden taraftarlarını kandırıyorlar. Bu konuda neler söylersiniz?

Ahmet Çakar: Perşembenin gelişi çarşambadan belliydi.

Kulüplerin bu kadar borç batağına batmaları, taraftar istiyor diye üç kuruşluk oyuncuları milyonlarca dolara almaları, uçak İstanbul'a inince kırmızı halı serip, o oyuncu ile birlikte gövde gösterisi yapmaları Türk idareciliğinin ne aşamada olduğunu gözler önüne seriyor.

Onlar için Türk futbolu ya da kendi takımının geleceği önemli değil. Taraftara şirin gözüküp, 'O seneyi nasıl kurtarırım' diye düşünüp, benden sonrası da tufan deyip, çekip giderler.

Örneğin Falcao… Bu ülkeye Kolombiya devlet başkanı gibi geldi. Uçaktan indiğinde yanında Abdurrahim Albayrak vardı. Binlerce insan havaalanındaydı.

Televizyonlar yayınlarını kesmişti. Falcao'nun bütçesi neredeyse bir TFF 1. Lig takımının bütçesi kadar.

Sonuç ne? Hadi geçen sene sakatlık filan… Bu sezon yine piyasada yok.

Piyasada olsaydı en azından PSV maçında oynardı (90'da oyuna girdi). Bu sadece G.Saray için değil diğer takımlar için de geçerli

TATLI'YI DEĞİŞTİREMİYORSANIZ DERT YANMAYA HAKKINIZ YOK

- MHK yeni hakem listesini açıkladı. Yaş sınırı 50'ye çıktı. Fırat Aydınus devam ediyor. Siz, MHK Başkanı Serdar Tatlı'yı çok eleştiren bir isimdiniz. Bu sene yine en çok hakemleri mi konuşuruz. Yoksa bir iyileşme olur mu?

Ahmet Çakar: Lig başlayacak, kış gelecek, sezonun ikinci yarısı başlayacak ve hakemler konuşulmaya devam edecek.

Şimdiden söylüyorum, Serdar Tatlı MHK'si Türk futbolcunun en büyük kamburudur.

Hiçbir kulüp bundan sonra hakem filan demesin. Serdar Tatlı MHK'sini değiştirebilmek için federasyona baskı yapmadıkları müddetçe ve TFF de Tatlı MHK'sini değiştirmediğinde bütün sorumluluk onlardadır.

Örneğin, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a sesleniyorum. Geçen sezon hakem dediler, VAR hakemi dediler, FETÖ'cü teknisyen dediler.

Beyler bunları geçin. Eğer sen Koç'san sen Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'san ve sana göre hakemlerden ağır şekilde mağduriyet yaşamışsan Tatlı komitesini değiştirebileceksin.

Tatlı MHK'sini değiştirmezsen, başta Fenerbahçe Başkanı Koç ve diğer bazı kulüplerin hakemlerden dert yanmaya hakları yoktur.


EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI