Kurt tökezledi

Bir mağlubiyet düşünün ki sorumlusu taraftarından futbolcusuna herkese mâl edilebilir. Rehavete kapılmak konusunda adeta zirveye ulaşan Beşiktaş işin ciddiyetini kavramak için ciddi bir tokat yedi. Şu aşamada hala avantajlıyken şampiyonluğun kolay olmadığını farketmek herkese iyi gelecek.


Başta dediğim gibi taraftardan futbolcusuna herkes sorumludur. Psikolojik olarak zor zamanlar geçiren Başakşehir'e karşı bunun rahatlığıyla çıkmak yerine daha ciddi bir oyun bilinciyle sahaya çıkılsaydı bu maç bambaşka bir hal alırdı. Defansının bel kemiği olmadan sahaya çıkan Başakşehir bu açığını kapatmak için ön alanda o kadar baskılı oynadı ki Beşiktaş atak kesmeye çalışmaktan atağa çıkamadı. Ben yazmaktan bıktım Oğuzhan kaptanlık sıfatına yakışmamaktan bıkmadı. Ayağında top tutamayan Oğuzhan'ın takımı yalnız bırakmasına bir de Atiba'nın sakatlığı eklenince kabus dakikaları başladı. Neyse ki Tolgay artık göstermesi şart olan performansını sergileyerek belli zamanlarda rotasyonun ne kadar gerekli olduğunu ortaya koydu. 


Beşiktaş'ın bugünkü başarısında en büyük pay elbette Şenol Hoca'nındır. Ama bazı noktalarda hocanın da kendini sorgulaması gerekiyor. Özellikle ikili mücadelelerde kalite olarak bambaşka ve performansı yükselişte olan Aboubakar yerine Cenk'i oynatmak üstelik son 10 dakikaya kadar ısrarcı olmakla aklında ne vardı şaşkınım. 


Hakem hataları nedense bir tek Beşiktaş'a gelince konuşulmuyor. Yıllarda iki takımın kayırılmasına alıştırıldık da buna bir de Başakşehir'i eklemek artık TFF'nin şovu oluyor. Buz gibi ofsaytı vermemek, faulleri görmemek, derbi öncesi anlamsız şekilde oyuncuyu cezalı duruma düşürmek gibi şeylerle görevini başarıyla tamamlayan Cüneyt Çakır kimler tarafından nasıl onurlandırılacak(!) acaba?! Esas kötü olan alttan alttan desteklenen Başakşehir'in ne hatası ne futbolcusu katiyen gündeme gelmiyor. 


Son söz :

Rahatlık ile inançsızlık arasında fark var! Takım bugün kötü diye yerden yere vurmak farklı eleştiri daha farklı bir olay. Yapılması gereken şey her maça ayrı ayrı odaklanıp şampiyonluğa yürümektir. Bugün yaşanan kurdun tökezlemesidir. Kurt tökezlediğinde çakalların sevinmesi doğaldır. Beşiktaş'a yakışan çakallara ağzının payını verip 3. Yıldızı takmak olacaktır. Ki bu mağlubiyet yeni bir galibiyet serisinin başlangıcı olacaktır!

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI