Beşiktaş Çözüldü

BİR takım maç kaybedebilir. Kötü de oynayabilir. Ancak Beşiktaş’a baktığımızda günümüz futbolunun temel prensiplerinin çok uzağında bir takım organizasyonu görüyoruz. Santrfor Larin ile stoper Vida arasındaki mesafe 70 metre. Sağ bek Gökhan ile sol açık Quaresma arası 50 metre. Sol açık Lens ile Caner arası 60 metre. Bu sezon her maç bu tablo var. Hatlar arasında bu kadar kopukluk nasıl olabilir? Hem enlemesine hem boylamasına oyuncular birbirinden uzak. Yardımlaşma hem top ayağındayken hem de top rakipteyken son derece zayıf. Takım pres yapmayı bilmiyor.

HAL böyle olunca da hem top ayağındayken pas yapamıyorsun hem de rakibe geçince geniş alan bırakıp baskı yapamıyorsun. Larin tank gibi ağır. O kadar ağır ki kafaya bile çıkmakta gecikiyor. Ayrıca tekniği de son derece yetersiz . Bu 3. sınıf Larin bu sezon 9 maçta ilk 11 oynadı. 

BEŞİKTAŞ, 17. resmi maçına çıkmış Love’un ilk 11 oynadığı maç 4! Attığı gol 5. Her yerde tuhaflık var. Maça stoper başlayan ve daha sonra orta sahaya geçen Necip iyi niyetli ama öne doğru pas veremiyor. Caner haftalardır savunmada aksıyor. Q7 kafasına göre takılıyor. Sahada tüm bunlar yaşanırken bundan daha fazlasını bekleyebilir isiniz? Elbette hayır. 

BİRLİKTE OYUN KAZANDI

68. dakika bir pozisyon var. Medel savunmadan oyun başlatırken baskı yemiş 2 adım açılıp top almaya gelen yok. 1 dakika sonra da rakibin 2. golü geldi. Taraftar bireysel oyuncu performanslarına bakıyor da sahada kolektif olarak hareket edemeyen bir takım var. Rakip topun olduğu yerde 3 kişi, sen 1 kişisin. Sorunun temeli burada. Geniş alanda oynuyorsun. Yarın Adriano-Pepe-Babel-Ljajiç dönsün takım kalitesi 2 kat artar. Mesele kolektif oyunda.

GENK, Belçika ligi lideri. Birlikte hareket eden ve hızlı oynamaya çalışan bir ekip. Ancak bu Beşiktaş Avrupa’da bundan çok daha üst düzey takımlara sahayı dar etmedi mi? Nerede o alan daraltan, pas yapan, topu hızlı dolaştıran takım. Birlikte hareket eden yenilgiyi kabullenmeyen oyuncu grubu nerede?

GÜNTEKİN ONAY 


Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI