Gençlik falan dinlemediler

Leipzig için grubun gizli favorisi deniliyordu. Alman disiplinine gençlik eklenmişti. Çok koşan ve oyun bozan bir takım görüntüsü vardı. Ama Beşiktaş ne disiplin ne gençlik tanıdı... Leipzig’in işini ilk yarıda bitiriverdi.

Almanlar, bizim takımın oyuna buldozer gibi başlamasıyla neye uğradıklarını şaşırdı. Gol ‘geliyorum’ diyordu, nitekim de erkenden geldi. Formunun zirvesindeki Cenk Tosun bu kez atıcı değil, attırıcıydı. Babel’e öyle güzel bir asist yaptı ki, takım için ne kadar yararlı biri olduğunu tekrar tescilledi. Özellikle ilk yarı Siyah-Beyazlı oyuncular Quaresma’nın kanadını bir türlü iyi bir şekilde kullanamadılar. Ataklar çoğunlukla soldan Caner-Babel ikilisi ile geliyordu. Gerçi Babel kanadını müthiş kullandı. Q7 topla ikinci iyi buluşmasında da Talisca’yı jeneriklik orta ile besleyip golü attırdı.

İkinci 45’te Leipzig bütün riskleri alarak başladı. Ancak dün akşam belki de Kartal’ın en övülesi yeri olan savunması, Leipzig’in bu cılız ataklarına geçit vermedi. Hakikaten Tosic ve Pepe başta olmak üzere savunma kurgusu belki de en güven veren oyununu ortaya koydu. Hele Tosic son dakikalarda gol aramaya bile gitti. Bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ile göz doldurdu.

Bekler Medel ve Caner’i de unutmamak lazım. Özellikle Caner’in ataklara katılışı, sol kanadın eksiksiz çalışmasını sağladı. Aslında Beşiktaş takımında bütün çarklar işliyordu ama takım savunması müthişti.Sezon başından beri sıkıntılı olan orta saha da eski günlerine dönme yolunda olumlu sinyaller verdi. Özellikle Ahtapot Atiba, yavaş yavaş kendine geliyordu.

Yani anlayacağınız Şenol Güneş’in istediği o takımın adımları dünkü maçta duyulmaya başlamıştı. Maç sonrası Beşiktaşlı taraftarların haklı isyanı mı desem, veryansını mı desem bilemiyorum ama basın tribününün yanından inerken hepsi “Hakemi gördünüz mü, adil yönetince bu takım nasıl oynuyor?” diyerek Ali Palabıyık’a göndermede bulundular. Aslında haksız da değiller. Rus hakem Sergei Karasev hiçbir baskı altında kalmadan, hemen hemen hatasız bir maç yönetti. Durum böyle olunca ister istemez taraftarın Türk hakemlere olan güveni sarsılıyor. Ne diyelim, inşallah hatalar düzelir de kavgalar, haksızlıklar minimuma iner. Beşiktaş gruptan çıkma adına müthiş bir skora daha imza attı. Tebrikler Beşiktaşımız.

************** 

BEŞİKTAŞ CEHENNEMİ

Tribündeki müthiş uğultu, genç Almanlar’ın elinin ayağının dolaşmasını sağladı. Devler Ligi’ndeki ilk deplasmanlarında İstanbul’da cehennemi yaşadılar. İlk 15 dakika öyle bir bunaltıcı baskı vardı ki, Beşiktaş belki de bu sezonun en iyi başlangıcını yaptı.


KARTAL YİĞİT 

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI