Kartal'a sistem freni

Beşiktaş, Avusturya kampında Abdullah Avcı yönetiminde yeni sistemi 4-1-4-1 üzerinden çalıştı. Bu sistem, pas odaklı olduğundan şut özelliği bulunan oyuncular ön plana çıkamadı. Bundan dolayı Kartal, hazırlık maçlarında gol bulamadı. Teknik ekip, sistemde bu sorunu giderecek hamleleri yapmalı.

Abdullah Avcı’nın; 4-1-4-1 sisteminde çok pas, az orta var. Önceden Beşiktaş, 4-2-3-1 dizilişinde 2-3 pas yaparak karşı kaleye iniyordu. Bu kez bunun on katı paslaşmaya rağmen rakip cezalanına girilemiyor. Böyle olunca da rakipler kapanıp kademeye giriyor. Şutör oyuncu da olmadığından pozisyon ve doğal olarak gol çıkmıyor. İşte sistemin en büyük handikapı bu. Bunu aşmak da teknik ekibin işi. Aşılır mı derseniz, öyle net cevap da zor. Ligin 5-6 haftası geride kalsın tablo apaçık karşımıza çıkacak. Beşiktaş, kamp dönemini tamamladı. Yeni hoca, yeni sistem, yeni transferler ve yeni yönetim... Bunlara geçmeden çok önemli bir tespiti aktaralım...

Lütfen dikkat!

İlk 11’in çok önemli ismi ile sohbet ediyoruz. Tabii konu futbol, değişen sistem ve rakipler... Öyle bir açıklama geldi ki... O da şu; “Hocaya, sisteme ve lige adapte oluruz. Rakiplere de gerekeni yaparız. Henüz hazır olmayan bir ekibiz. Ama yeter ki geçen sezon gibi olmasın. Kasım’dan beri aylardır ödemelerde sıkıntı yaşandı. Kulübümüzün de durumu ortada. Anlayış tamam. Ama inşallah bu sezon aynı durumu yaşamayız.” Bu belki küçük ayrıntı gibi gelebilir. Ancak önemli. Zira, objektif konular bir şekilde rayına oturtulur. Ancak subjektiflik öyle değil. Yönetim bu çağrıya mutlaka tepki verecektir.

Siyah ve beyaz kadar farklı

Abdullah Avcı, 4-1-4-1 sistemi ile yeni dönemi başlattı. Geçiş süreci sancılı başladı. Gol atılamayan hazırlık maçları ölçü olmasa da, en önemli veri... Bu açıdan baktığımızda mevcut kadronun sisteme uyumlu olduğu tartışılır. Kadro yapısına illa bir sisteme dikta edilmemeli. Avcı, sadece kafasındaki sistem ve kadro yapısına göre değil, rakiplere göre de alternatif aramalı.

ORHAN YILDIRIM 

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI