Transfer Oyunları

Son yılların en hareketli transfer dönemi yaşanıyor. Beşiktaş her ne kadar ağır hareket etmiş gibi gözükse de hiç de öyle değil. Güneş’in istemediği Rhodolfo ayrıldı. Veli, Aras, Miloseviç, Franco gibi isimler de kulüp arıyor. Mustafa ve Ömer belirsizliği de sürüyor...

Marcelo gitti başkaları da var

Başkan Fikret Orman ve ekibi transferde kazan-kazan politikasını başarı ile uyguluyor. Son örnek Marcelo... 7.5 milyon Euro’luk kazanç var. Adriano, kaleci Tolga, Oğuzhan ya da Tolgay’dan birinin de satılması masada. Bütün bunların ışığında takımdaki transferin geldiği son noktaya bakalım..

Güneş’in istekleri

Şenol hoca, başkan ile yaptığı zirvede şunları istedi: stoper ve forvet. İskelet kadroyu koruyalım. Bunun dışında ayrılacak isim olursa ekstra takviye. Yönetime isim vermemesi ile bilinen Güneş, eski oyuncusu Burak Yılmaz için bu tutumunu değiştirdi. Burak’ı istedi..

Yönetim kanadı

UEFA kriterleri ve bütçe dengesini ön planda tutan Orman, bonservisi olmayan isimlere yöneldi. Santrfor için ayrıcalık düşünüldü. Onda da tavan 6-7 milyon Euro. Pepe’den sonra beklemeye geçen yönetim kanadı, 8 Eylül’de bitecek olan transfer süresini göz önüne alarak aceleci davranmıyor.

Eksiler-artılar

Güneş ve yönetimin transfere genel bakışı böyle. Bunlar yeterli mi tartışılır. Lig bu sezon çok daha çetin yarışa sahne olacak. Şampiyonlar Ligi’nden gruptan çıkma ve öncelikli hedef UEFA kupasını kaldırma. Bu hedefler için bölge bölge bakalım.

Kale

Beşiktaş, beklentileri ve hedefleri çok büyüttü. Avrupa’nın üst seviye takımları arasına girme fırsatı kapıda. Fabri iyi kaleci. Ancak Beşiktaş’ın bir numarası için yeterli değil. Fransa’daki Lyon maçındaki hatası, UEFA Kupası finaline, hatta finali kazanmaya engel oldu. Üst seviyede kaleci ihtiyacı var.

Defans

Önemli olan Pepe’nin alınması idi. Zago gibi. Tecrübeli ve toparlayıcı. Stoperden çok daha fazlası. Marcelo gider, daha iyisi gelir. Elinde Pepe varsa etrafına monte edeceğin kalitede savunmacı bulunur. Her iki beklerde, Gökhan, Beck, Tosiç, Adriano, Caner de var. Sorun çıkmaz.

Orta Alan

Atiba gerçeği ortada. Yaş itibari ile tempoda düşüş daha da artacak. Gökhan İnler’in ayrılması kayıp. Oğuzhan ve Tolgay’dan biri iyi rakam gelirse satılacak. Geriye kalıyor Talisca. Brezilyalı, müthiş yetenek. Direkt skora etki yapıyor. Futbolda sakatlık da var. Takımın çekim merkezi olan bölgede eksiklik yaşanırsa, işler karışır. Atiba ayarında takviyeye ihtiyaç var.

Kanatlar

Gökhan Töre’nin sakatlığı planları bozdu. En kritik bölge haline geldi. Babel ve Quaresma’nın alternatifleri yok. O bölgede oynayabilen, Caner, Adriano ve Gökhan Gönül olsa da, kapasiteler sınırlı. Öncelikli sağ açık için acil transfer gerekiyor. Gündemde olan; Nani, Lens, Volkan ve Yusuf isimleri hiç fena değil.

Forvet

Aboubakar, Demba Ba belirsiz. Ancak ikisi de olsa bile yetersiz. Kartal’a üst düzeyde santrfor beklentisi ve ihtiyaç var. İbrahimoviç, Costa, Gignac, Bony, Eder, Llorente, Remy, Bacca gibi isimler gündem de. Bir de camianın karşı olduğu Burak. Cenk’i de düşünürsek yapılacak yıldız golcü transferi sıkıntılara çare olur.


ORHAN YILDIRIM 


Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI