Göstere Göstere

92/93 sezonunda. 
2 takım şampiyonluk yolunda. Hatırlayın ne oldu Ankara’da… Diye devam eden yılları yaşadı bu camia. Doğanların, Şahinlerin veriliş öyküsünü yıllarca anlattı yeni nesile. Sonra siyah poşetler, sürülen tarlalar aldı arabaların, bond çantaların yerini. Geçmişi bir şekilde anlattık da bugünleri nasıl izah edeceğiz onlara, gerçekten bilmiyorum.

Eskiden bu işler biraz daha gizli kapaklı yapılırdı. Her işin bir raconu vardı. Lüks otellerde, takım elbiseli, bond çantalı janti başkanlar görüşürdü adına “Teşvik” dedikleri maç satışlarını. Oysa şimdi öyle mi? Nerede görülmüş maçtan önce gidip menajer üzerinden oyuncu bağlandığı? Dur ben sana söyleyeyim. Florya’da… Dedim ya, eskiden bilirkişi vasıflı yöneticiler vardı işin başında. Şimdikiler ya amatör ya da cahil cesaretleri var. Çekinmiyorlar. Göstere, göstere yapıyorlar operasyonu. Sistemi öyle güzel kurmuşlar ki, önce alıp besliyorlar. Sonra satıp para kazanıyorlar. Ardından hülle ile Anadolu kulüplerine aldırıyorlar. Sonrası malum. Bir de işin yasal kısmı var tabi. Bu ahlâki erozyonu kılıfına uydurmaları gerek. Hemen devreye kongre üyeleriyle bezedikleri kurumları sokuyorlar. İstedikleri kararı, istedikleri şekilde aldırıyorlar. Peki ya işin şov kısmı ne olacak? İşte onu da sana, bana dekoder aldırıp, evinde çayını yudumlarken salonunun tam ortasında izlettiriyorlar. İşin komik yanı ne biliyor musun? Bir de bundan Dünya’nın parasını kazanıyorlar. 

Şimdi aklımda 2 soru var. Bu senenin operasyonu ne zaman başladı? Ödül töreninden önce mi? Sonra mı? Diğeri, ne vaat ettiler acaba 2019 TFF seçimlerinde destek?

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI