27 Haziran 2025 Cuma
Beşiktaş U16 Futbol Takımı, Şırnak Petrol Spor ile oynadığı dostluk maçının ardından Gabar Dağı’nda yer alan Şehit Esma Çevik-1 Üretim Kuyusunu ziyaret etti. Türkiye'nin yeni petrol üretim merkezi haline gelen Gabar'da gerçekleştirilen program, hem sportif hem de kültürel anlamda dikkat çekti.
Beşiktaşlı Gençler Şırnak'ta Galip Geldi
Şırnak Valiliği'nin “Terörsüz Türkiye” vizyonu kapsamında spor camiasını bölgeye davet etmesiyle başlayan süreçte ilk adımı atan kulüp Beşiktaş oldu. Beşiktaş U16 Takımı, Şırnak Şehir Stadyumu’nda Şırnak Petrol Spor ile karşılaştı. Dostluk maçı, siyah-beyazlıların 2-1’lik galibiyetiyle sonuçlandı.
Maçın ardından takım, Şırnak Vali Yardımcısı Muhammed Çiftçi ve Beşiktaş Genel Sekreteri Uğur Fora ile birlikte, Gabar Dağı’ndaki Şehit Esma Çevik-1 Petrol Kuyusunu gezdi. Genç futbolcular burada TPAO mühendislerinden üretim süreciyle ilgili teknik bilgiler aldı.
TPAO Personeli ile Saha Maçı
Ziyaret kapsamında, Beşiktaşlı genç sporcular ile sahada görev yapan TPAO çalışanları arasında bir futbol maçı düzenlendi. Genç oyuncular, sahadaki performans kadar, bölgenin enerji potansiyeline dair farkındalık kazandı.
Takım Kaptanı Eren Taşkıran, ziyaretten duyduğu memnuniyeti şu sözlerle ifade etti:
“Gabar, eskiden terörle anılıyordu. Şimdi burada binlerce varil petrol üretiliyor. Bu çok gurur verici.”
Futbolculardan Emirhan Çolak ise; “Burası, Türkiye’nin enerji geleceği için çok kritik. Günde 80 bin varil petrol üretiliyor. Ayrıca kuyulara şehitlerimizin isimlerinin verilmesi de çok anlamlı” dedi.
Gençlerin Gabar Ziyareti Takdir Topladı
Gabar’daki bu anlamlı buluşma, sporun birleştirici gücünü ve gençlerin milli enerji yatırımlarına olan ilgisini yansıtması açısından önemli bir etkinlik olarak değerlendirildi.