İtaliano'dan Acil Transfer Talebi

Beşiktaş Teknik Direktörü Vincenzo Italiano, yönetimle yaptığı toplantıda dört farklı pozisyona takviye yapılmasını istedi.

10 Ağustos 2026, Pazartesi

Beşiktaş'ta yeni sezon öncesi transfer çalışmaları hız kazanırken, teknik direktör Vincenzo Italiano'nun yönetime sunduğu raporun ayrıntıları ortaya çıktı. İtalyan teknik adam, forvet, merkez orta saha, sağ kanat ve sol stoper bölgelerine acil takviye istedi.

Italiano'dan yönetime 4 bölge için mesaj

Yeni sezonda şampiyonluk hedefleyen Beşiktaş'ta transfer operasyonu tüm hızıyla devam ediyor.

Teknik direktör Vincenzo Italiano'nun Başkan Serdal Adalı ve transfer komitesine sunduğu raporda, kadronun güçlendirilmesi gereken bölgeler net şekilde ortaya konuldu.

İtalyan çalıştırıcı, forvet, merkez orta saha, sağ kanat ve sol stoper pozisyonlarına takviye yapılmasını istedi.

Uzun boylu ve hava toplarında etkili santrfor

Italiano'nun forvet transferindeki beklentisi dikkat çekti.

Tecrübeli teknik adamın, hücum hattına uzun boylu, fizik gücü yüksek ve hava toplarında etkili bir santrfor istediği belirtildi.

Beşiktaş yönetiminin de bu doğrultuda çalışmalarını sürdürdüğü ve forvet transferinde Dusan Vlahovic başta olmak üzere farklı alternatifleri değerlendirdiği ifade ediliyor.

Sağ kanat transferi öncelikler arasında

Italiano'nun yönetime özellikle sağ kanat takviyesi yapılması gerektiğini aktardığı öğrenildi.

Beşiktaş'ta bu bölge için çalışmalar sürerken, teknik heyetin yeni transferin doğrudan katkı sağlayabilecek seviyede olmasını istediği belirtiliyor.

Vaclav Cerny'nin geleceği konusunda da Italiano'nun mevcut raporunun geçerliliğini koruduğu ifade edilirken, yeni sağ kanat transferinin ardından kadrodaki rekabetin artması bekleniyor.

Sol stopere lider oyuncu

Savunma hattında ise Italiano'nun beklentisi yalnızca defansif özelliklerle sınırlı değil.

İtalyan teknik adam, liderlik özelliklerine sahip, oyun kurabilen ve geriden oyun başlangıcına katkı sağlayabilecek bir sol stoper istedi.

Beşiktaş'ın bu doğrultuda Stuttgart forması giyen Jeff Chabot başta olmak üzere farklı adaylar üzerinde çalışmalar yaptığı belirtiliyor.

Orta sahaya enerji takviyesi

Merkez orta saha için ise Italiano'nun önceliği enerji ve dinamizm.

Teknik direktörün, orta sahada mücadele gücü yüksek, geniş alanları kapatabilen ve takımın temposuna katkı sağlayabilecek bir oyuncu istediği kaydedildi.

Beşiktaş'ın bu bölgedeki adayları arasında farklı isimler bulunurken, transfer planının oyuncu ayrılıklarına göre de şekillenmesi bekleniyor.

Italiano'dan yerli oyuncu talebi

İtalyan teknik adamın raporunda yerli futbolcular da önemli bir yer tuttu.

Yeni sezonda uygulanacak yabancı oyuncu kuralları nedeniyle Beşiktaş'ın kadrosuna farklı pozisyonlarda görev yapabilecek 4-5 yerli futbolcu dahil edilmesi gerektiği belirtildi.

Bu oyuncuların birden fazla bölgede forma giyebilmesi, kadro planlamasında teknik heyetin elini güçlendirecek.

Avrupa'da 3'te 3 ile başladılar

Beşiktaş, yeni sezon öncesinde Avrupa Ligi elemelerinde aldığı sonuçlarla dikkat çekti.

Siyah-beyazlılar elemelerde üçte üç yaparak iyi bir başlangıç gerçekleştirirken, yönetim bir yandan Avrupa'daki yolculuğu sürdürürken diğer yandan kadroyu güçlendirmek için çalışmalarına devam ediyor.

Italiano'nun raporu doğrultusunda yapılacak transferlerle Beşiktaş'ın sezonun ikinci bölümüne daha güçlü bir kadroyla girmesi hedefleniyor.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI