Ankaragücü 0-0 Beşiktaş

Beşiktaş ve Ankaragücü Arasındaki ZTK Yarı Final Maçı Golsüz Beraberlikle Sonuçlandı

Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinin ilk maçında MKE Ankaragücü ile Beşiktaş arasındaki mücadele golsüz berabere sonuçlandı. Eryaman Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada her iki takım da gol bulamazken, rövanş mücadelesi 7 Mayıs Salı günü Tüpraş Stadyumu'nda gerçekleşecek.

MAÇTAN DAKİKALAR 

15. dakikada sol kanattan ceza sahasına giren Bassogog’un içeriye çevirdiği meşin yuvarlağı Ali Sowe arka direkte tamamlayarak ağlarla buluşturdu. VAR’dan gelen karar sonrası gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

26. dakikada yaptığı baskı sonrası topu kazanan ve ceza sahasına giren Ali Sowe’nin şutu üstten auta gitti.

35. dakikada sol kanattan ceza sahasına giren Bassagog’un yaptığı şut sonrası meşin yuvarlak, sağ direğin dibinden az farkla auta çıktı.

39. dakikada ceza sahası çizgisi üstünde topla buluşan Tolga Ciğerci’nin çektiği şut sonrası top direkten auta çıktı.

40. dakikada sağ kanattan gelişen atakta Morutan’ın pası sonrası ceza sahası yayında topla buluşan Efkan Bekiroğlu’nun şutunu kaleci Mert Günok çıkardı.

46. dakikada Masuaku’nın sol kanattan içeriye yaptığı ortada ceza sahası içerisinde Muleka’nın kafa vuruşunda top yan ağlarda kaldı.

70. dakikada ceza sahası yayının önünde topla buluşan Pedrinho’nun şutunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

75. dakikada ceza sahası yayının yukarısında topla buluşan Flips’in yaptığı şut sonrası topu Mert Günok çeldi. Pozisyonun devamında yaşanan karambolde Macheda’nın boş kaleye yaptığı kafa vuruşu üstten auta giderken, son pozisyonda ofsayt bayrağı kalktı.

İki takımın ilk 11'leri şu şekildeydi:

MKE Ankaragücü: Bahadır, Kitsiou, Uros, Mujakic, Atakan, Flips, Tolga, Efkan, Morutan, Bassogog, Ali Sowe

Beşiktaş: Mret, Svensson, Necip, Worrall, Umut, Al Musrati, Muçi, Gedson, Rashica, Ghezzal, Muleka

Beşiktaş'ta milli kaleci Mert Günok, bir maçlık aranın ardından tekrar ilk 11'de sahaya çıktı. Ancak, Serkan Emrecan Terzi, Onur Bulut, Semih Kılıçsoy, Bakhtiyor Zaynutdinov ve Tayfur Bingöl sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almadı.

MKE Ankaragücü'nde ise teknik direktör Emre Belözoğlu, kadrosunda 2 değişiklik yaparak Atakan Çankaya ve Flips'i sahaya sürdü. Sakatlığı geçen kaleci Ertaç Özbir ise 50 gün sonra maç kadrosuna dahil edildi.

Beşiktaş taraftarı yoktu! 

Maçta dikkat çeken bir diğer detay ise MKE Ankaragücü taraftarının tribünleri doldurmasıydı. Sarı-lacivertli taraftarlar, stadın tamamını doldururken, Beşiktaş taraftarı ise maçı statta izleyemedi. İl Spor Güvenlik Kurulu kararı gereği kupa maçında siyah-beyazlı taraftarlar yer almadı.






EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI