Armaya yakışan!

Kartalhaber.com yazarı Aslıhan Elif Gürbüz yazdı

ARMAYA YAKIŞAN!      


          İsrail'de bütün baskınlığıyla üstünlüğü kazanan Beşiktaş'ın en önemlisi silahı skor avantajıydı bu akşam. ''Mükemmel değiliz, ciddi bir takımız.'' diyen Şenol Güneş'in öğrencilerinde rakibi ciddiye almak konusunda ciddi sıkıntılar vardı. Belki de en disiplinli oynayan oyuncu olan Quaresma'nın oyundan alınmasıyla tehlikeli pozisyonlar bulan rakip takım bariz şekilde denk olmayışıyla ve futbol şansının da yanında olmamasıyla bu pozisyonları değerlendiremedi.


          Atiba olmayınca Oğuzhan'ın, ikisi olmayınca orta sahanın tadı olmuyor. Bu maçta bir kez daha gördük ki orta sahada Atiba ve gününde bir Oğuzhan olmadıkça pas organizasyonunda sorun yaşanıyor. Gökhan İnler ve Talisca'nın bireysel katkısı ile bir nebze toparlanan orta saha hakimiyete alışan Beşiktaş için biraz yavan kaldı. Bir de üstüne konsantrasyon eksikliği eklenince oyun ikinci yarı adeta kalp spazmlarıyla geçti. Oyunun en iyisi bu sezonun en iyisi olan Quaresma iken ikinci yarı belki de derbi için riske etmeme adına yapılan değişiklik oyunu biraz daha açan bir değişiklikti. Zira Quaresma çıktıktan sonra Hapoel'in arka arkaya elde ettiği pozisyonlar ve sonucunda gelen gol rakibin özgüvenini kazanmasında etkili oldu. Bir diğer konu ise hem ilk maçta hem de bu maçta varını yoğunu ortaya koyan ve kendinden beklenilenin üstünde performans çıkaran Necip'in oyundan alınması ki böylesine oyunun dağınık olduğu bir maçta çıkarılmalı mıydı? Hocanın daha iyi bir bildiği vardır heralde ama riskliydi.


          Maç 2-1 değil 3-1 bitti aslında. Çünkü rakibe ilk gol maçı takımdan çok isteyen taraftarlar tarafından atıldı. Beşiktaş taraftarı bir kez daha Beşiktaş'ı dünyaya duyurmuş olmalı. 90 dakika boyunca bir an olsun desteği bırakmayan taraftarımız rakip takımın adeta dizlerini titretti. Bir türlü oyun kuramayan rakibin bu aşamaya nasıl geldiği herkesi düşündürmüştür eminim...


          Osmanlı Devleti gibi içerden kendine isyan edenler, dışarıdan yabancı rakiplerle 2 alanda hem psikolojik hem fiziksel savaş veren Beşiktaş her bir çıktığı maçta büyüklüğünü göstererek adım adım başarıya ilerliyor. Maç günlerini dert edinenler, hakemlerin Beşiktaş'ı kolladığını düşünenler biraz daha maçlara bakarlarsa belki bir kaç adım yukarı çıkıp ülke puanına katkı yapmayı düşünürler. Beşiktaş bütün ülkeyi tek başına temsil ediyor zira. Göğsünde Türk bayrağını taşıyan kulüp için büyük şeref elbette ama 'OT'tan çöpten engeller olmasa !


ASLIHAN ELİF GÜRBÜZ 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI