Beşiktaş saygıyı hak ediyor

Beşiktaş, sakin, olgun ve dengeli başladı. Topa sahip olan, oyunu kontrol eden ve atak devamlılığı sağlayan siyah-beyazlılar, Sivasspor’u kornerler dışında kalesine getirmedi. Ancak Olcay’ın üstten dışarı vurduğu top; Kerim ve Mario Gomez’in yakın mesafeden dokunamadıkları dışında da net pozisyon üretemedi. İlk yarıda 2 Sivas stoperinin kafa kafaya çarpışmaları ve Cicinho’nun sakatlığı ile en az 5 dakika duran oyun da Beşiktaş’ın ritmini olumsuz etkiledi. 

 

İkinci yarıda sahanın mutlak hakimi Beşiktaş baskıyı biraz daha yoğunlaştırarak Sivasspor’un üzerine gitmeye devam etti. Bu kadar tek taraflı bir oyunda Beşiktaş’ın bir şekilde golü bulacağı çok belliydi. Sivasspor topun peşinde koşmaktan yıpranmaya başlamıştı. Nitekim rakip yarı alanın her bölgesini kullanarak boşluk arayan siyah-beyazlılar, Kerim’in mükemmel ara pasında Gomez’in şık vuruşu ile 1-0’ı buldu, ardından Sivas şoku atlatmadan İbrahim’in Gomez’i düşürmesi ile penaltıdan farkı 2’ye çıkarttı. 3 dakikada gelen 2 gol o ana kadar oyun kurgusunu sadece savunma üzerine planlayan Sivasspor’un gardını tamamen düşürdü. 2-0’dan sonra kaybedecek bir şeyi kalmayan ev sahibi, kendi yarı alanında boşluklar bırakarak Beşiktaş’ın üzerine gitmeye başladı. 

 

ATIBA BİR HARİKA 

Beşiktaş çok iyi futbol oynuyor. Baskı ise baskı, pas ise pas, pozisyon ise pozisyon, kalite ise kalite... Futbolun gerektirdiği hemen her şeyi ortaya koyuyor. Başta Atiba, Marcelo, Alexis ve Oğuzhan olmak üzere üst düzey konsantrasyon ile herkesin görevini yaptığı bir 90 dakika oynadı siyah-beyazlılar; hal böyle olunca da zor görünen maçı kolay kazandı. Oğuzhan-Sosa ve Gomez çok klas. Lakin Atiba Beşiktaş’ın vazgeçilmezi. Topu çok iyi kullanıyor. Alanları kapatıyor. Baskı yapıyor, top kazanıyor, takımı öne taşıyor.

 

Sivasspor için 1 puanın bile çok değerli olduğu bir maçta deplasmanda kazanmak kolay değil. Ayrıca bunu rakibe hiç şans vermeden; oyuna ortak etmeden domine ederek yapmak saygıyı fazlasıyla hak ediyor. Beşiktaş, bitime 5 hafta kala zirve yarışında büyük avantaj elde etti. Ancak zorluk düzeyi yüksek maçlar oynayacak. Şampiyonluğa doğru asıl dev adımı haftaya Akhisar deplasmanında kazandığı takdirde atacak.


GÜNTEKİN ONAY 


Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI