Oğuzhan'dan Veli olmaz

Beşiktaş'ın 5 transferinin beşi de doğrudan takımda oynayabiliyor. Kalitelerini tartışabilirsiniz, ancak bu açıdan seçimler tam isabet. 

Ne var ki, sezon planlaması sırasında hiç akla gelmeyen iki eksilme oldu takımdan. Veli'nin iyileşmemesi ve Tolgay'ın uzun süreli sakatlanması planları bozdu.

Oynanan lig maçları da gösterdi ki özellikle Veli tipine çok gereksinme vardı.

Doğan açık, Liverpool'dan Veli karakterindeki Lucas Leiva ile kapatılacaktı...  Takımı ona aniden gerek duymaya başladığı için olmadı. Ve dar zamanda yeni bir 'Veli' aranmaya girişildi...

Oysa... Başkanın açıklamasından anlaşıldı ki, aranmamış!

Ben eğer bir Veli bulunmaz ise öteki yatırımların da verimsiz kalacağını düşünmekteydim. Artık ucuz pahalı denmemeli, takımın verim gücü için şart olduğu için 'onun işini iyi yapacak' bir adam alınmalıydı.

Neydi o iş?

O iş, orta alandaki savunma savaşçılığıydı. Savaşan orta alan Beşiktaş'ın temel gereksinmesiydi çünkü. Ortada büyük açık oluşmuştu... Ligin ilk iki maçı bu nedenle savunma açısından zorluklarla geçilmişti...

Başkan Orman bir başka açıdan yaklaştı duruma. Veli'nin Ekim'de dönebileceğini, o zamana değin durumu mevcutla, özellikle Oğuzhan'la, idare edebileceklerini ileri sürdü! Kısa süre için alınacak futbolcunun bütçede büyük yara açacağını dile getirdi.

Bu bir bakışla akla yatabilir.

Ama... Veli'nin, aylardır oynamayan Veli'nin bir ay sonra üst düzey verimle takıma katılacağının garantisi var mıydı?

Yoktu! Zaten Veli de dün, ancak üç ay sonra dönebileceğini açıkladı!

Ayrıca Oğuzhan'ın Veli karakterinin yerini alabileceği de akla yatmıyor. Zaten üç maç oynadı, işin hücum yanında, bir başka deyişle 'Oğuzhan yanında' başarı gösterdi de; işin 'Veli yanında', yani savunma görevlerinde sınıfta kaldı!

Özeti şu ki Oğuzhan Veli'nin işini yapmıyor ve yapamaz. Oğuzhan'dan, Veli olmaz... Futbol doğaları farklı.

O göreve birinci aday elbette Necip... İkincisi Serdar...

Serdar'ı hazırlık döneminde denedi Şenol Güneş... Ancak o dönemde bile ısrar etmedi! O görevde artık bir numara Necip'tir. Ki Güneş, son maçta 1-0 öne geçince orta alanı hemen Necip'le güçlendirmeyi amaçladı. O görevi yürütebildiği düzeyde Necip yürütecektir. Başkan dua etsin, Atiba'ya bir şey olmasın.

Başkan Orman, bu hayati görev için gerekli olan adama para harcamak yerine, Veli iyileşene değin mevcutlarla idare edip, para harcamamayı seçmiştir.

Gittiği kadar böyle gider, gitmezse hesabını Başkan verir!


GÜVEN TANER 

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI