Çift olmalı

Rize’de ilk yarı boyunca pozisyona dahi girmekte zorlanan bir Beşiktaş izledik. Ortaya tatsız bir futbol çıkınca sosyal medyada hemen Şenol Güneş’in çıkardığı kadro sorgulanmaya başladı. Ne yaparsa yapsın hoca illa ki eleştirilecekti. Madem bu yıl bu kadar kaliteli ve derin bir kadron var; Rize karşısında bu değişiklikleri yapmak kadar doğal bir şey olmamalı. Üstelik 2 gün önce çok efor sarf ettiğin bir Şampiyonlar Ligi maçı oynandıktan sonra. Tabii ki taraftar Quaresma ve Aboubakar’ı kenarda görünce homurdanıyor ama eldeki diğer isimleri de oynatmayıp ne yapacak Şenol Hoca? Üstelik kadronun iskeleti sayılan 4 oyuncu da sakat. Sağda Ömer, solda da Olcay var. Güneş ikisinden de verim alamayınca hemen devrede değiştirdi; Quaresma ve Aboubakar hamlesini yaptı. Bu hamle tuttu. Beşiktaş bulamadığı pozisyonları bulmaya başladı. Yani ilerisi hareketlendi. Cenk Tosun, Olcay’ın yerine sol önde oynar gibi görünmesine rağmen Aboubakar ile ikiliydi aslında. Sonlara doğru da Adriano’nun girmesiyle resmi olarak çift forvet oldu.


Daha önce de yazdım; Aboubakar şu anki görüntüsü ile bir Gomez veya Demba Ba değil. Tek oynadığı zaman rakip stoperler arasında kayboluyor. Belki hala alışma sürecinde veya fizik olarak yeterli değil ama hiç yoktan düzelene kadar tek değil, Cenk ile oynamalı. Yoksa tek santrfor oynayacak oyuncu profili gözükmüyor. Yanında Cenk olduğunda daha rahat ve özgüvenli oynuyor. Şenol Güneş ne yapıp edip ileriyi ikili oynatacak. Bu 4-4-2 mi olur, yoksa Cenk sol veya sağda mı başlar, onu bilmem. Yoksa bu tabloda Beşiktaş gol atmakta zorlanır ve Aboubakar’dan hiçbir fayda sağlayamaz.


İkinci yarıda başlayan bu kıpırdanma az da olsa pozisyon getirirken Beşiktaş, Rizespor önünde de baskıyı artırır gibi gözüktü. Ancak oyuna çok iyi başlamasına rağmen sonlara doğru düşen Tolgay’ın eksikliği ofans anlamında etkisini gösterdi. Rizespor elindeki gücü iyi bilerek oynadı, öncelik Beşiktaş’ı durdurma yönüne geçti, sonra da ani ataklarla gol aradı. Bu durum Kweuke girdikten sonra daha da arttı. Gökhan İnler’in yokluğunda son dönemde düşüşte gözüken Atiba tek başına orta alanı savundu. Tolgay ve Tosic ile takımının en iyisi idi. Maç tam başladığı gibi bitecek derken, geldiğinden beri ortalarda gözükmeyen Adriano mükemmel bir golle Kartal’ı ipten aldı. Futbol işte böyle acı gerçek ve sürprizlerle dolu.


Rizespor’a gelince; elinden geldiğince Beşiktaş’a kafa tuttu, 1 puan alabilirdi ama bir anlık konsantrasyon eksikliğinden golü yediler bunda da yapacak bir şeyleri yoktu. Rizespor için bu sezon çalkantılı geçecek gibi. Beşiktaş iyi oynamadığı bir deplasmandan önemli 3 puanla dönüyor. Milli arayı da düşünürsek, bu galibiyet Siyah- Beyazlılar için ballı kaymak oldu. Son sözüm Caner’e ... Gerçekten yüreğiyle oynuyor, takımı için her şeyi yapıyor. Ama huyundan vazgeçmemiş, hakemle gereksiz çok konuşuyor, bir gün başına iş açabilir.


KARTAL YİĞİT

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI