Bak Sayın Başkan!

Sinan Vardar'ın Fotomaç Gazetesi'ndeki köşe yazısı

Bak Sayın Başkan!

45 yıldır futbolun içindeyim.
Temel prensip olarak her zaman doğruları söylemek boynumun borcu oldu.
Onursal başkanımız Süleyman Seba beni yıllar önce çok sevdiğim kulübüme üye yaptı. Bugüne kadar kimseye 'eyvallah' demedim. Benim yolum her zaman Şeref Bey'in, Baba Hakkı, Süleyman Seba'nın yolu oldu. Bu yoldan da şaşmam.
Sayın Başkan dünkü divan kurulunda beni eleştirdi ve hedef gösterdi.
Bak sayın Başkan; ben 2004 yılında altyapının başına geldikten sonra bilimsel çalışmaya önem verdim. Beşiktaş gönüllülerinden BEFAM'ı (Beşiktaş Futbolcu Araştırma Merkezi) kurarak altyapı hamlesini gerçekleştirdik.
İnceleyebilirsin, o dönem altyapıdan 36 futbolcu çıkardık.
13 futbolcumuz da A Milli Takım'a kadar yükseldi. Necip, Atınç, Batuhan, Orhan Gülle, Serdar Özkan gibi futbolcuların satışından kulübümüze 13 milyon euro'nun üzerinde para kazandırdık.

***


Bunları araştırmadan, altyapı kapısından bir kere geçmeden beni eleştirmeye çalışıyorsun. Belli yanındaki çok bilmişler seni bana şikayet etmişler. Beni onlara sorma..
Beni altyapıda yaptıklarımı her zaman öven Şenez Erzik, Fatih Terim gibi futbol adamlarına sor istersen...
Şimdi Türk Futbolu ve Beşiktaş mali krizdeyken beni hedef gösteriyorsun. Sen önce Beşiktaş'ı mali yönden düzlüğe çıkar. Bu borç girdabından kulübü nasıl çıkaracağını düşün ve artık harekete geç.
Bak sana bir öneri getireyim.
Süleyman Seba 2000 yılında görevi bıraktığında Beşiktaş'ın sadece 6 milyon borcu vardı. O zamanlar Fulya vardı, şimdi yok...
Şimdi bırakın hikayeyi; tekrar bir araya gelin... Ama dün senin söylediğin gibi kimse kolay kolay size karşı aday olamaz, sizi kimse aşamaz... Bunu sen de biliyorsun.

***

O zaman toplanın ve kulübü mali yönden yeniden ayağa kaldırın.
Bu kulübü bataktan kurtarın.
Ah, unutmadan; Ahmet Nur Çebi'yi yanınıza alın. Hatta Serdal Adalı, Tevfik Yamantürk gibi işadamlarını da göreve çağırın. Ben, oğullarım Mete ve Mert de her zaman Beşiktaş'ın yanındayız.
Hemen Beşiktaş futbolunda tüm yetkileri Şenol Güneş'e verin.
Transferde de Güneş'e güvenin ki; takım için gerekli takviyeleri yapsın, bu takımı uçursun.
Bu aşamada en suçsuz olan Beşiktaş için forma alan, takımını hiçbir zaman yalnız bırakmayan vefakar Beşiktaşlı taraftarı...
Söylediğim gibi kulübü bu duruma getiren yöneticiler artık taşın altına ellerini soksunlar.
Beşiktaş kimsenin malı değildir.
Allah'tan Şenol Güneş var. Ben Güneş ve futbolculara güveniyorum.
Beşiktaş için lig bugün başlıyor.
Yolun sonu şampiyonluk olsun.

SİNAN VARDAR 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI