Beşiktaş para birimi çıkıyor

Bu haber hiç bir yerde yok... Beşiktaş Türkiye'de bir ilk gerçekleştiriyor. Yönetim, Beşiktaş Bitcoin parasını çıkarmaya hazırlanıyor.

Kartalhaber.com özel haberi... 

Beşiktaş Yönetimi eski yönetimlerden aldığı borç girdabından çıkmak için müthiş gelir getirecek önemli bir projelere imza atmaya hazırlanıyor. Yönetim Beşiktaş'ın resmi para para birimi arz etmeye hazırlanıyor. 

Beşiktaş'ın Bitcoin'i Beşiktaş Parası geliyor 

Resmi Beşiktaş Taraftar Parası; Beşiktaş Jetonu adı altında 2020nin yılının ilk aylarında tedavüle girmesi bekleniyor. Beşiktaş, taraftarlarına özel para birimi için beklenen atılımı gerçekleştirdi ve bir firma ile anlaşma sağlamak için düğmeye bastı. 

Resmi Beşiktaş Parası adı altında geçecek olan bu birimi özel bir firmayla geliştiriyor. Bu birim, Ethereum blockchain üzerinde çalışan, ERC20 chiliZ zincirinin bir yan zinciri olacak. Bu atılımla birlikte Juventus, Paris Saint-Germain'in ardından dünyada  para birimine geçen üçüncü kulüp Beşiktaş olacak. Bu birimin 2020'in ilk aylarında taraftarın hizmetine girecek. Beşiktaş'ın para birimi dünyanın her yerindeki para birimlerinin yanı sıra Bitcoin ve Facebook'un yeni para birimi Libra ile de uyumlu olacak. 

Taraftar Beşiktaş Parası'yla (Jetonu) neler yapabilecek? 

Beşiktaşlı taraftarlar Beşiktaş Jetonu alarak Siyah-beyazlı kulübün tüm aktivitelerinden yararlanacağı gibi kulübün alacağı bazı önemli kararlar da söz sahibi olacak. Mesela yeni sezon formalarının tasarımında Beşiktaş Jetonu karşılığında oylamaya katılanlar yeni sezon formalarının hangisinin olmasıyla ilgili söz sahibi olabilecekler. Beşiktaş parası Kartal Yuvası mağazalarından da geçerli olacak. Kulübün internet sitesinde yapılan anketlere Beşiktaş parasıyla katılım sağlanacak. 

Taraftarlar ise bu jetonları kullanarak kulüpleri için alınan tüm kararlarda oy verebilir ve kulüp yönetimine seslerini daha rahat duyurabilirler. Yapılacak oylamalar kulüp yönetiminin önerisiyle bağlayıcı veya tavsiye niteliğinde olabiliyor. Örneğin, Beşiktaş, bir teknik direktör veya futbolcu ile anlaşma sağlamayı düşünüyorsa bu konuyu taraftarın oyuna sunabilecek.  Beşiktaş taraftarı tavsiye niteliğinde bir oylamalarda bu defa taraftar yönetime sadece tavsiyede bulunabilinecek ancak yine de ve son söz yine kulüp yönetiminde olacak. 

Beşiktaş'ın yeni para birimindeki süreçte son derece güvenli bir şekilde yürütülecek.Yapılan bütün işlemler blok zincir teknolojisi alt yapısında olduğu için değiştirilemez ve silinemez bir şekilde kayıt altına alınacak.

Ayrıca, Beşiktaş daha fazla jeton atın alan taraftarlarına da özel etkinlikler düzenleme veya özel taraftar ürünleri hediye etme opsiyonuna da sahip olacak. Bu şekilde taraftarlar hem ayrıcalıklı hizmetlere ulaşabiliecek. Siyah-Beyazlı kulüp de taraftarlarının maddi desteğine daha kolay ulaşıp, finansal açıdan daha güçlü olabilecek. 

BEŞİKTAŞ BİLETİ DE KENDİ PARASIYLA SATACAK 

Blok Zincir teknolojisinin sağladığı bu yenilik, futbol dünyasında dengeleri değiştirecek gibi görünüyor. Önümüzdeki dönemde Beşiktaşlı taraftarlar yönetimin  alacağı kararlarda ve başarılarında çok daha fazla pay sahibi olabilecekler. Beşiktaş'ın sezon sonuna doğru bilet ve ürün satışlarında Bitcoin ile ödeme kabul etmesi bekleniyor.. Böylece Beşiktaş'ın  kripto para ile bilet satışına başlayan ilk büyük Türk kulübü olacak. 

Gelişmeler kartalhaber.com'da... 

"Almayın" demiyoruz, "Çalmayın" diyoruz... 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI