Çebi, Git Gide Demirören'e Benziyor

Türkiye Futbol Federasyonu Uyuşmazlıkları Çözüm Kurulu, Siyah Beyazlılar ile Abdullah Avcı arasındaki anlaşmazlığa nokta koydu. Beşiktaş'ın KAP'a yaptığı açıklamaya göre Siyah Beyazlılar eski teknik direktörüne ve avukatına 18 Milyon TL. ödeyecek. Çebi'nin başkanlık görevini üstlendiği son 1.5 senede yaşananlar ise Yıldırım Demirören dönemini anımsattı.

Beşiktaş'ta tarih tekerrür ediyor. Türkiye Futbol Federasyonu Uyuşmazlıkları Çözüm Kurulu, Siyah Beyazlılar ile Abdullah Avcı arasındaki anlaşmazlığa nokta koydu. Beşiktaş'ın KAP'a yaptığı açıklamaya göre Siyah Beyazlılar eski teknik direktörüne ve avukatına toplamda 18 Milyon TL. ödeyecek. Çebi'nin başkanlık görevini üstlendiği son 1.5 senede yaşananlar ise Yıldırım Demirören dönemini aratmadı.

Siyah Beyazlıların Çebi döneminde Abdullah Avcı, Victor Ruiz, Loris Karius gibi davalardan canı yandı. Çebi yönetiminin bu tür davalarla anılması ise Yıldırım Demirören dönemini akıllara getirdi. Demirören döneminde de Beşiktaş, Del Bosque, Ferrari, Aktif Reklam gibi davalardan dolayı milyonlarca lira kaybetmişti. Demirören o dönem kulübe 100 milyon lira verdi denilerek Beşiktaşlılar susturulmuştu. Benzer durum bugün yine yaşanıyor. Çebi'nin kulübe verdiği 80 milyon lira ve ardından gelen Ruiz, Karius, Avcı davaları Demirören dönemi ile benzerlik taşıyor. 

Yok birbirlerinden farkları 

Beşiktaş Demirören döneminde Del Bosque'ye 8,5 milyon Euro, Ferrari'ye 8 milyon Euro ve Aktif Reklam'a da 10 milyon dolar tazminat kaybetmişti. Kaybedilen tazminatların bugünkü karşılığı ise 250 milyon lirayı buluyor. Daha sonra yönetime gelen Orman yönetimi Aktif Reklam'ın açtığı davaya itiraz etmiş ve kazanmıştı. Diğer taraftan Del Bosque ve Ferrari'nin paralarını ödemişti. Dönemin 2. başkanı Çebi "Biz nelerle uğraşıyoruz. Eski yönetimden kalan Del Bosque ve Ferrari'nin ödemelerini biz yaptık" diyerek enkazı özetlemişti. Çebi yönetimi de şimdiden Ruiz, Karius, Avcı gibi davalarla 50 milyon liradan tazminatı Beşiktaş'ın sırtına yükledi. Benzerlikle bununla da sınırlı değil. Çebi yönetimi de Demirören yönetimi gibi çifte kupalı şampiyonluğa gidiyor. 

Kartalhaber.com 


EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI