Cumhurbaşkanı Erdoğan ''Bir Bitmiyorsunuz'' dedi!

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Türkiye Bankalar Birliği ile alacaklı bankalarla yapılan borç yapılandırma anlaşmasının yürümesinin mümkün olmadığını söylerken, bu konuyu ve spor yasası konusunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de paylaştığını anlattı.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Fenerbahçe'nin prensip anlaşmasına vardığı 2+7 yıllık anlaşmanın yakında açıklanacağını vurguladı. 

Çebi, Türkiye Bankalar Birliği ile alacaklı bankalarla yapılan borç yapılandırma anlaşmasının yürümesinin mümkün olmadığını söylerken, bu konuyu ve spor yasası konusunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de paylaştığını anlattı.

Fenerbahçe'nin prensipte anlaşma sağladığı 2+7 yıllık anlaşmanın yolunu aslında Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi açmaya hazırlanıyor. 

'Cumhurbaşkanı Erdoğan 1.5 buçuk saat beni dinledi'

Çebi, Fikret Orman yönetiminin Türkiye Bankalar Birliği liderliğinde alacaklı bankalarla yapılan borç yapılandırma anlaşmasının yürümesinin mümkün olmadığını belirterek, ''Ali Koç başta bu anlaşmayı imzalamamakta haklıydı. Fikret Orman bizden önce imzayı attı. Galatasaray imzayı attığı için değiştirin diyemiyor. Ali Koç Başkan'a da 'Senin paraya ihtiyacın yok, imzalamadın' denildi. Ben, benden önce imzalandığı için 'Bu böyle olmaz' diye itirazda bulundum. Sayın Cumhurbaşkanı sağ olsun, bir buçuk saat beni dinledi. Durumu anlatmaya çalıştım. ‘Veriyoruz, bir daha veriyoruz, sonra bir daha... Bitmiyorsunuz!' dedi. Ben de kendisine bir spor yasasıyla her yönetimin sorumlu olacağı bir düzenlemeyle bu işin olabileceğini anlattım. Sorumlu kişilere, 'Makul gözüküyor, siz de inceleyin' dedi. 'Ayrı gayrı olmaz Fenerbahçe ve Galatasaray da olacak' dedi. Pandemi süreci girmese Nisan-Mayıs'ta bitebilirdi. Görüşmeler sürüyor. Can sıkan maddeler var. Testlimiyetçilik yok, direnç gösteriyoruz. Yılbaşına kadar olabilir ama o da zor gözüküyor'' ifadesini kullandı.

Çebi, yeni borç anlaşmasının kendilerine nefes aldıracağını ama onun da çok sıkı bir denetim öngördüğünü belirtti.

Beşiktaş başkanı, diğer yandan taslağı çıkan Spor Kulüpleri ve Federasyonları Kanunu için de itirazları bulunduğunu, bazı maddelerin sıkıntılı olduğunu söyledi.

Anlaşma 1.6 milyar TL üzerinden

Beşiktaş’ın 1.6 milyar TL üzerinden yapmak istediği anlaşmada imzaların atılması halinde kulübün kasasına 160 milyon TL girmesi tahmin ediliyor.

Anlaşmaya göre ilk 2 yıl herhangi bir ödeme yapmayacak olan Beşiktaş, bu süre içinde de elde ettiği gelirlerle, Başkan Ahmet Nur Çebi’nin sık sık üzerine basarak söylediği 'denk bütçe' için altyapı oluşturarak ilerleyecek.

Beşiktaş'ta hedef 11 yıl sonra kulübü borçlarından kurtarmak. Bankalar Birliği ile yapılan görüşmeleri yılbaşından önce sonuçlandırmak isteyen Ahmet Nur Çebi, kulübü 2021 yılına rahat bir nefes alarak sokmak istiyor.


EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI