İşte Beşiktaş'ın yeni başkan adayı

Beşiktaş kongre kulisleri hareketlendi.

Kartalhaber özel haberi... 

Beşiktaş'ta 16 Eylül'de yapılacak kongre öncesi flaş gelişmeler yaşanıyor. Başkan Fikret Orman, geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleşen Divan Kurulu'nda erken seçimi açıklarken "Ben adayım. Aday olmak isteyen çıksın karşıma" demişti. Bu gelişmenin ardından camianın ileri gelenlerinden bir grup Siyah-Beyazlı kulübün mali durumunun iyi olmadığına dikkat çekerek Beşiktaş'ın son durumunu masaya yatırdı. 

Beşiktaş derneklerinden ve grupları idari yönden bu dönemi aşması için eski İçişleri Sadettin Tantan'a başkan olamsı için teklif götürdü. 

Aynı zamanda Onursal başkan Süleyman Seba'nın akrabası olan sadettin Tantan'ın bu teklife önce olumsuz yanıt verdiği ancak kongre üyelerinin büyük baskısı nedeniyle başkanlığa yeşil ışık yaktığı belirtildi. 

Tantan, camianın önde gelen isimleriyle dün yaptığı toplantıda açık ve net konuştu. Tantan, "Öncelikle Beşiktaş'ın gerçek borcunu ortaya çıkarmalıyız. Maalesef son 18 yılda borç yükümüz aldı başını gitti. Bu aşamada camiayı kenetlendirmeliyiz. Euro'nun 7.2 olduğu, dolar'ın 6.5'e fırladığı bu dönemde tıpkı Süleyman Seba'nın bir dönem hayata geçirdiği altyapı hamlesini hayata geçirmeliyiz. Güzel bir takımımız ve usta bir teknik direktörümüz var. Bu aşamada takıma ve teknik heyetimize tam destek vermeliyiz. Tablo kötü olabilir ama büyük Beşiktaş camiası bu zor günleri atlatacak güçte" dedi. 

Sadettin Tantan kimdir? 

1 Ocak 1941'de Sapanca'da doğan Tantan, Polis Enstitisü ve Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi, İşletme bölümünü bitirdikten sonra Bursa İş İdaresi Enstitüsü'nde master yaptı ve İngiltere'de dil eğitimi gördü. 1966'da komiser yardımcısı olarak göreve başladığı Emniyet teşkilatında, Eskişehir, Bursa, ve İstanbul'da Narkotik ve Asayiş Şubelerinde çalıştı. Giresun ve Tekirdağ'da İl Emniyet Müdürlüğü yaptı. Tantan, aynı zamanda, 1980-1990 yılları arasında, İstanbul Güreş İhtisas Kulübü Başkanlığı, Aralık 1991 ve Aralık 1993 yılları arasında da Güreş Federasyonu Başkanlığı görevinde bulundu.

1990-1994 yıllarında Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu İstanbul Bölge Başkanlığı yaptı. 1994 yılında emekli oldu ve ANAP'tan siyasete adım atarak Fatih Belediye Başkanı seçildi. 18 Nisan 1999 seçimlerinden önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı gündeme geldi. Ancak daha sonra milletvekilliğine aday gösterildi ve Parlamento'ya girdi. DSP-MHP-ANAP koalisyonunun kurduğu 57. hükümette İçişleri Bakanı olarak görev aldı.

2001 yılı Haziran ayında İçişleri Bakanlığı görevinden alınmasını takiben önerilen Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakanlığı teklifini kabul etmedi ve partisinden istifa etti. Ocak 2002’de Yurt Partisini kurdu ve 25 Ağustos 2002 tarihinde yapılan Olağanüstü Kongresi'nde Genel Başkanlığa seçildi. Tantan, evli, 6 çocuk ve 2'de torun sahibidir.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI