Ziraat'i Demirören bitirecek!

Beşiktaş'ın Fulya Projesi'nde devreye siyah-Beyazlı takımın eski Başkanı Yıldırım Demirören girdi.

🦅 19 Kasım 2025 

Ziraat Bankası’nın Beşiktaş’ın Dikilitaş Projesi’nden çekilmesi, siyah-beyazlı camiada sürpriz bir gelişme olarak yorumlandı. Toplam 20 dönümlük arazi üzerine 200 milyon Euro gelir hedeflenen projede, kulüp yönetimi yeni finansman modeline yönelmek zorunda kaldı.

Ziraat Bankası projeden neden çekildi?

Beşiktaş yönetimi, Ziraat Bankası ile yaptığı görüşmelerde projenin tamamı üzerinden değerleme istedi.

Ancak bankanın yaptığı hesaplamada 1.5 TL’lik fark nedeniyle iki taraf arasında anlaşma sağlanamadı:

Beşiktaş: 4 TL değerleme

Ziraat Bankası: 2.5 TL değerleme

Bu fark nedeniyle Ziraat Bankası projede yer almamayı tercih etti.

Demirören devrede: “Gerekirse Cumhurbaşkanı’na anlatırım”

Beşiktaş eski başkanı Yıldırım Demirören, Serdal Adalı yönetimine tam destek verdi.

Demirören’in, Ziraat Bankası’nın yeniden projeye dahil edilmesi için devreye girdiği ve “Gerekirse Sayın Cumhurbaşkanımıza durumu anlatırım” dediği öğrenildi.

Serdal Adalı ve Demirören’in önümüzdeki hafta Ankara’da temaslarda bulunacağı bilgisi verildi.

Emlak Konut finansmanı üstlenebilir

Ziraat Bankası’nın ikna edilememesi halinde, Beşiktaş projenin finansmanını alternatif bir modelle sağlayacak.

Emlak Konut hem inşaatı hem finansmanı üstlenecek model

Bu durumda proje, kulüp tarafından ihale yöntemiyle yürütülmeye devam edecek.

Projede genişleme planı

Beşiktaş, Dikilitaş’taki mevcut 15 dönümlük araziye ek olarak 5 dönümlük arazinin tapusunu da projeye dahil etmek için çalışmalarını sürdürüyor.



EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI