Talisca'nın Transferindeki Sorunun Arka Planı

Sezonun bitimiyle başlayan Talisca kalacak mı gidecek mi soruları Beşiktaş Yönetimi'nin futbolcunun kiralık opsiyonunu kullandığını duyurunca sona ermişti. Ancak sonrasında çıkan Manchester United'a transfer konusu aynı soruyu tekrar gündeme getirdi. İşte yaşananların perde arkası...

Son dönemlerde Talisca'nın Manchester United ile anlaştığına yönelik yapılan haberler Beşiktaş camiasını endişelendirmeye başlamıştı. Konuyu araştıran Beşiktaşlı yöneticiler Talisca'ya gelen herhangi bir resmi teklif olmadığını fark etti. Dolayısıyla Talisca'nın tutumu ve Manchester United'a transfer olacağına yönelik çıkan haberleri şaşkınlıkla karşılayan yönetim, ''Ortada müthiş bir oganizasyon var. Büyük ihtimalle oyuncunun yıllık ücretinin arttırılması için gündeme gelen transfer haberleri ile karşı karşıyayız.'' yorumunda bulundu.


Transfer döneminin açılmasıyla birlikte hakkında en çok haber yapılan futbolculardan bir tanesi olan Anderson Talisca, kiralık opsiyonunun uzatılmasından ardından Manchester United ve Manchester City gibi takımlara transferi yönünde çıkan haberlerle gündeme gelmişti. Yıllık ücretinin arttırılmasını isteyen yıldız futbolcuya söz konusu kulüplerden herhangi bir transfer teklifinin gelmemesinin ortaya çıkması Beşiktaş Yönetimi'nin aklını karıştırdı. 


Konu İle İlgili Araştırma Yapıldı


Söz konusu konu hakkında şaşkınlık yaşayan yönetim Talisca hakkında daha detaylı bir araştırma yaptı ve ortada Talisca'ya gelen herhangi bir resmi teklif bulunmadığını doğruladı. Bunun üzerine yönetimin bir kanadının, 
“Ortada müthiş bir organizasyon var. Galiba oyuncunun yıllık ücretinin arttırılması için yapılan spekülatif haberlerle karşı karşıyayız” şeklinde yorumda bulundukları öğrenildi. 


'Zam Diğer Futbolcuları da Etkileyebilir'


Yöneticilerden bazıları 23 yaşındaki futbolcunun menajerlerinin İstanbul'a davet edilmesi önerildi. Konuyu kendi aralarında konuşan yöneticilerin, ''Beşiktaş tek bir futbolcuya bağlı olarak değil, kendi dinamikleri ile şampiyon olur. Hocası, futbolcusu, yöneticisi ve taraftarıyla hep birlikte şampiyon olan bir takımız. Kimler geldi kimler geçti ama şampiyonluklar ve başarılar bir şekilde elde ediliyor. Bundan ötürü Talisca ile ilgili problemi bir an önce netliğe kavuşturmalıyız. Sorunu tam olarak neymiş menajeri anlatsın bize.'' şeklinde görüş bildirdikleri söylendi. 

Söz konusu probleme çözüm arayan yönetimde Talisca'nın yıllık ücretinin arttırılması konusu konuşuldu ancak diğer yandan bu ücret arttırımının takımdaki diğer oyuncular içerisinde sorun yaratıp yaratmayacağı da yöneticilerin kafalarını karıştıran bir başka problem oldu. Bu konu hakkında farklı görüşlerin yer aldığı yönetimde bir kısmın ücret arttırımına olumlu baktığı öğrenilirken bir kısmının da buna karşı çıktığı öğrenildi. Karşı çıkan kanadın ise ''Kimse kusura bakmasın. yıllardır keşfedilmeyen ya da kariyeri sönükleşen birçok futbolcuyu parlattık. Bu şekilde halihazırda kariyerlerine yönelik bizden aldığı katkılar var. Sonuçta ortada yapılan bir sözleşme var ve bir de bunun üstüne zam istemek çok da mantıklı değil. O zaman bonservisi bizde olan futbolcuları parlatalım daha iyi. Bu sisteme bir an önce son vermeliyiz.'' şeklinde görüş bildirdiği aktarıldı. 


Transfer Haberleri Doğru Olsa da Milli Takım Kriterine Takılıyor


Bilindiği üzere İngiltere'de farklı bir yabancı transfer kuralı uygulanıyor. FIFA dünya sıralamasında ilk 10'da yer alan bir ülkenin oyuncusunun İngiltere'ye transferi söz konusu olduğunda son iki yılda milli takımda oynanan maçların en az yüzde 30'unda forma giymesi gerekliliği bulunuyor. Bu kurala takılan Talisca'nın İngiltere'ye transferinde bir diğer şansı ise oyuncunun kurula itiraz başvurusunda bulunarak kendisinin İngiltere'ye sağlayacağı faydaları anlatması gerekiyor. Jürilerin puanlamasına göre futbolcunun transferinin kabulü ya da reddine karar veriliyor. Haliyle Talisca'nın İngiltere'ye transfer haberi doğru olsa bile bu açıdan şansı bir hayli azalıyor. 


Menajeri de Doğruladı


Talisca'nın menajerliğini yapan Jesse Carvalho da Manchester United iddialarının doğru olmadığını belirtti. Talisca'nın kendisinin Mourinho'nun ilgilisini itiraf etmesine rağmen Carvalho, ''Bu iddia nasıl ortaya çıktı bilmiyorum ama bize gelen herhangi bir resmi teklif olmadı.'' şeklinde konuşarak şaşırttı. Carvalho, ek olarak Talisca'nın Beşiktaş ile olan sözleşmesinin de henüz net olmadığını söyleyerek, ''Ne olacağını göreceğiz. Beşiktaş'taki geleceği hakkında bir görüşme yapmalıyız.'' dedi.



EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI