Basketbolda küme düşme kalkıyor mu? İşte son gelişme

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ve kulüp temsilcileri, kenti depremden etkilenen Gaziantep'in durumuna bağlı olarak düşmenin kaldırılıp kaldırılmaması konusunda bir araya geldi. İşte detaylar...

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ve kulüp temsilcileri, kenti depremden etkilenen Gaziantep'in durumuna bağlı olarak düşmenin kaldırılıp kaldırılmaması konusunda bir araya geldi. Toplantıya kulüp yöneticileri, genel menajerler ve başkanlardan Ali Koç (Fenerbahçe) ve Bora Çaylan (Manisa BŞB) katıldı. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ile görüştü ancak toplantıya katılmadı.

Kulüplerin görüşlerini alan TBF Yönetimi büyük olasılıkla gelişmelere bağlı olarak kararı daha sonraya (3 Mart'tan önce olmak koşuluyla) bırakacak, belki yeni bir toplantı daha düzenleyecek. Bu sırada Gaziantep'in durumunun da netleşmesi beklenecek.

Kulüp yetkililerinin yarısından çoğu (10 kulüp)  düşmenin kaldırılmasından yana görüş bildirirken, statüde isteyenler Gaziantep'in korunacağı bir formül bulunması koşuluyla düşmenin olmasını savundular.

Toplantıdaki farklı görüşler şöyleydi:

* Gaziantep devam edecekse düşme olsun, böylece ligin kalitesi bozulmasın.

* Gaziantep devam etmiyorsa bir takım düşsün, seneye 17 takımla oynayalım.

* Lig ilan edildiği şekilde oynansın, gerekirse ligin sonunda 18 takımı tartışalım (Ali Koç). 

* Gaziantep'in mağduriyetini önceliğe almamız gerekir. Ligin aynı şekilde devamı, Gaziantep açısından adil olmaz. Ayrıca lig 18 takımı kaldırır. 

* Düşme kaldırılsın ama sezon sonunda on beş ve on altıncı takımlara gelecek sezon için puan cezası verilsin.

* Gaziantep Avrupa Kupası'nda oynasın, ligde oynamasın.

Öte yandan Gaziantep'in maçlarını İstanbul Ahmet Cömert Salonu'nda oynamak için hazırlıklar yaptığı ve ülkelerinde dönmemek isteyen üç oyuncusunu ikna etmeye çalıştığı öğrenildi.  

Basketfaul


EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI