Beşiktaş Basketbol Takımına Menajerlik Şirketi Ortak Oldu

Kartalhaber.com özel haberi... Beşiktaş'ta bu da yaşandı. 117 yıllık kulübün basketbol şubesi biir menajerlik şirketinin pilot takımına çevrildi.

Beşiktaş Basketbol takımına Menajerlik şirketi Ortak Oldu... İşte Siyah-beyazlı kulüpte 'Yok artık bu kadar da olmaz' dedirten gelişme... 

Kartalhaber.com özel haberi... 

Beşiktaş'ta basketbol şubesi geçtiğimiz sezon büyük maddi sıkıntı yaşamış ve ödeme yapılamayan oyuncular tek tek sözleşmelerini fesh etmişti. Siyah-Beyazlı takımın bu sezon yoluna tamamen yerli ve genç oyuncularla yoluna devam etmesi bekleniyordu ki; geçtiğimiz ay beklenmedik bir gelişme oldu ve Beşiktaş; Bandırma Basket'in oyuncularının tümünün transfer ettiğini açıkladı. Bu gelişme, büyük yankı uyandırırken büyük övgüyü de yanında getirdi. Anlaşmaya göre, başta Şehmus Hazer, Alperen Şengün, Sadık Emir Kabaca, Furkan Haltalı, Eray Akyüz, Ercan Osmani ve Hakan Sayılı olmak üzere Bandırma forması giyen isimler, Beşiktaş'a transfer oldular. Beşiktaş'ın Bandırma Basket'e ödediği ücret resmi olarak açıklanmadı ama medyaya sızan haberlerde Siyah-Beyazlı kulübün bu takımın transferi karşılığında 1 Milyon dolar ödeme yaptığı belirtildi. Bu önemli hamlenin ardından ne Başkan Çebi ne de Siyah-Beyazlı kulüpten hiç bir açıklama yapılmadı. 

Kartalhaber perdeyi aralıyor 

Ancak işin aslı sonradan çıktı. İşte perde arkasında yaşananlar... 

Beşiktaş'ın maddi olarak zor durumda olduğunu bilen İstbasket  Menajerlik Şirketi ortaklarından basketbol dünyasında Ati Koç olarak bilinen Menajer Atilla Emrullah; Beşiktaş'ın sezon başında kapısını çalar. Bu menajeri kısaca tanıtmak gerekirse; basketbolun Ahmet Bulut'u diyebiliriz! Kendisi Türk basketbolunu kapalı kutusu da olarak da bilinir. 

Amaç Türkiye'nin 1 numaralı menajerlik şirketinin sahibi olduğu Bandırma Basket ekibini Beşiktaş'a taşımaktır. Aslında menajerlik şirketi bu teklifi önce Galatasaray'a sunar ancak iddiaya göre ''Biz Galatasaray'ız, menajerlik şirketinin pilot takımı olmayız'' diyerek kovmaktan beter edilir. Ati Koç takma adlı;  Atilla Emrullah bu kez maddi yönden zor durumda olan Beşiktaş'ın kapısını çalar ve yönetici Mesut Urgancılar ve basketboldan sorumlu direktör Ahmet Kandemir'e teklif iletilir. Kandemir zaten piyasada Ati Koç'la yakınlığı bilinen bir teknik adamdır. İlginçtir teknik adam olmasına rağmen yaklaşık 6 ay önce Urgancılar'ın referansıyla Beşiktaş'ta ona bir görev bulunur; Beşiktaş basketbol altyapı ve yeniden yapılandırma direktörlüğü... 

İstbasket menajerlik şirketi Bandırma Teksüt'e ödenecek 500 bin dolarlık kısmı vermeyi kabul eder. Böylelikle Beşiktaş hazır ve maliyeti düşük bir takıma konacak, menajerlik şirketinin de oyuncuları toplu halde kendilerini boy gösterecek bir kulüp bulacaktır. Menajerlik şirketi oyuncularıyla sözleşmeler imzalarken plana göre; Beşiktaş sıçrama tahtası olarak kullanılacaktır.

Tabii Menajerlik şirketi de Beşiktaş basketbol şubesinin yönetimine geçer. Kandemir, kulüp ve menajerlik şirketi arasında köprü vazifesi yapacaktır.  Menajerlik şirketi için bulunmaz bir fırsat. Düşünsenize komisyon aldığınız her oyuncu Beşiktaş forması altına boy gösterecek. 

Siyah-Beyazlı takım kadrosunda 3 yabancı oyuncu ve Fenerbahçe'de kadroya giremeyerek ayrılan  'Beşiktaş'a sıçrama yapmak için geldim!' diyen Ege Han Arna hariç tüm yeni gelenler İstbasket menajerlik şirketinden... 

Yok artık demeyin, Basketbol Federasyonu'na sunulan takım kadrosunda isim isim yazıyor. 

Beşiktaş'ta Boran Güler'in menajeri Raznatovic adındaki menajer gözükse de; Raznatovic de kısa bir süre öncesine kadar bu menajerlik şirketinin önemli kişilerindendi. Ama şirket ile bu menajer arasına kara kedi girince yapılacak bir şey kalmadı. 

Unutmadan, menajerlik şirketi A Takım yardımcı antrenörlerini takıma yerleştirirken altyapının da başına Ahmet Gürgen'i getirdi.

Yani başka bir deyişle Beşiktaş'a gelen her yetenekli genci menajerlik şirketi karşılıyor. Nasıl iş ama! 

Şirket Coach Burak Bıyıktay'dan da hoşnut değildir ve onu da değiştirmek ister ama araya hatırlı birileri girer ve Bıyıktay şimdilik koltuğu kurtarır. 

Sizin anlayacağınız Beşiktaş Basketbol takımı sessiz sedasız bir menajerlik şirketinin pilot takımı oldu. 

Beşiktaş basketbol şubesinin yuvası Akatlar'ın yeni sahibi artık onlar... 

Beşiktaş gibi büyük bir kulübü yönetenler buna nasıl izin veriyorlar akıl ve mantık almıyor. 

Kartalhaber soruyor; Beşiktaş gibi büyük bir camiayı menajerlerin eline teslim ederken hiç mi utanmadınız? 

Beşiktaş Yönetimi'nden, kulüpteki görevliler bu oluşuma ortak mı? Ortaklarsa kimin payı ne kadar? 

Süleyman Seba'nın bir sözü var; *Beşiktaş'ı üzmesinler'' diye. 

Maalesef artık üzmeyi bırakın, yeni yönetim profili kulübü menajerlik şirketlerine bile peşkeş çekmekten utanmıyor. 

KARTALHABER.COM 

''Almayın demiyoruz, çalmayın diyoruz''


EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI