Beşiktaş'ta Sakatlıkların Perde Arkası... İşte Skandal Hatalar

Kartalhaber, Beşiktaş'ta yaşanan şok sakatlıkların perde arkasını aralıyor. İşte

Beşiktaş’ta yaşanan sakatlıkların perde arkası

Kartalhaber.com özel haberi... Beşiktaş'ta yaşanan şok sakatlıklar Siyah-Beyazlı camiayı derin bir endişeye sev ediyor. 

Altay maçına tam 11 eksikle çıkan Beşiktaş'ta bu maçta da 2 futbolcunun sakatlık geçirmesi bardağı taşıran nokta oldu. Beşiktaş'a gönül verenler bu sakatlıkların nedenini öğrenmek istiyor. 

Peki geçtiğimiz sezon sınırlı ancak istikrarlı bir kadro ile şampiyonluk yaşayan takımda ne değişti de bu sezonun ilk 6 haftasında bu kadar çok sakatlık yaşandı. 

Kartalhaber.com, Beşiktaş'ta yaşanan sakatlıkların nedenini araştırdı ve çarpıcı sonuçlara ulaştı. 

Bu konuda çeşitli görüşler var. Bu görüşleri madde madde inceleyelim.

1. Yoğun maç fikstürü

Şampiyonlar Ligi nedeni ile takımın sıkışık ve yüksek tempoda maçlar oynaması en büyük neden olarak gösteriliyor ancak takım geçtiğimiz sezonun bu dönemlerinde Covid nedeni ile hem Türkiye Süper Ligi’nde hem de Europa Lig’de çok daha sıkışık bir fikstür ile mücadele etmesine rağmen bu kadar sakatlık yaşanmamıştı.

2. Antrenman metotları

Takımın bu sene katıldığı Şampiyonlar Ligi’ndeki yüksek tempoya ayak uydurabilmesi için geçtiğimiz seneye göre daha şiddetli ve hacimli antrenmanlar yapıyor olma ihtimali var. Ancak bu tarz yüklemeler genel olarak sezon başı antrenmanlarında yapılır ve sıkışık fikstüre girilirken yavaş yavaş azaltılır. Eğer doğru bir azaltım uygulanmaz ise sakatlıklar artabilir. İkinci ihtimal ise sezon başı yeterli düzeyde yükleme yapılmadan sıkışık fikstüre giren takımın yüksek tempoya ayak uyduramaması ve sakatlıkların artması. Her iki senaryoda oyuncuları olması gerekenden az veya fazla dinlendirmek de sakatlıkları arttıracaktır. Bir önceki maçtan yıpranmış olarak çıkan bir oyuncuyu 3-4 gün sonra oynanacak maça kadar pasif şekilde dinlendirip tekrar yüksek şiddetli bir müsabakaya çıkarmak da sakatlık riskini yükseltecektir. 

3. Bilim ve teknoloji kullanımında yetersizlik

Tesisler içerisinde iki sezon önce kurulan, geçtiğimiz sene aktif bir şekilde devreye sokularak yaşlı ve dar bir kadroya tüm sezon boyunca yüksek devamlılık istatistiği sağlayan Sakatlık ve Yorgunluk Önleme Laboratuvarı mevcut. Bu laboratuvarın en önemli teknolojilerinden birisi de yerli ve milli bir yapay zeka platformu olan Monilabb yazılımı. Bu yazılım ile oyuncuların yeterince dinlenip dinlenmediği tespit ediliyor ve sakatlık riskleri minimize ediliyor. Duyumlarımıza göre, geçtiğimiz sezon laboratuvarda yapılan ölçümlerden çok fayda sağlayan takım bu sezon bu ölçüm ve analizleri nedense kullanmıyor. Aynı şekilde Süper Lig’deki bütün takımların antrenman yükü ve etkinliğini ölçebilecek gelişmiş GPS yelekleri giydiğini görüyoruz ancak Beşiktaş’ın antrenmanlarında bu teknolojiden faydalanıldığını gösteren herhangi bir fotoğrafa rastlamadık.

4. Yüksek yaş ortalaması

Takımın bir sezon önce yüksek devamlılık sağlayan ilk 11’inin yaş ortalaması bu sezon oynayan takımdan daha yüksekti.

5. Kötü zemin 

Kötü zemin tek başına bu kadar sakatlığa neden olmaz. Zemin bazı sakatlıkları (diz ve ayak bileği eklemi, alt baldır, aşil tendonu) tetikleyici bir faktördür ancak tüm sakatlıkları kötü zemine bağlamak doğru olmayacaktır.


Sonuç olarak, tüm bu maddeleri irdelediğimizde antrenman metotları veya bu metotların uygulanış şeklinde bir sıkıntı yaşandığı, bu sıkıntıların sahaya yansımalarını tespit edebilecek donanım ve yazılımlara sahip olan kulübün de bu olanakları kullanmıyor olması sakatlıkların artmasındaki en olası neden olarak duruyor. Bu büyük hata kötü zemin ile de birleşince maalesef sakatlıkların önüne geçilemiyor.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI