Çebi'den Ersin Destanoğlu Açıklaması

Beşiktaş başkanı Ahmet Çur Çebi, Ersin Destanoğlu ile gurur duyduklarını açıkladı.

Son dönemde Türk futbolunda yaşanan maddi darboğazlar kulüplerin bütçelerinde küçülmeye gitmesine yol açarken, yüksek maliyetli yıldızların yerini yavaş yavaş altyapıdan yetişen gençlerin alması dikkat çekiyor. Beşiktaş da gençler parlıyor. Bunlardan biri de 19 yaşındaki genç kaleci Ersin Destanoğlu...  Siyah beyazlılarda teknik direktör Sergen Yalçın, Loris Karius’un ayrılmasının ardından kaleyi Ersin Destanoğlu'na emanet ederken, Başkan Ahmet Nur Çebi de Yalçın’ın bu hamlesini desteklediğini belirti. Çebi, Benim gönlüm yeni sezonda kalemizi gençlerin korumasından yana” diye konuştu.

'Bir yerli kaleci daha alabiliriz'

Büyük kulüplerin altyapısından yetişen çoğu gencin yeteri kadar şans alamayıp başka kulüplere gittiğini ancak bu kısır döngünün kırılması gerektiğini belirten Çebi, “Teknik direktörümüz Sergen Yalçın’ı gençlere şans verme konusunda destekliyorum. Ersin Destanoğlu tercihini de olumlu buluyorum. Ersin’in yabancılarından eksiği yok, fazlası var. Utku Yuvakuran da yine keza genç ve yetenekli bir isim. Yanlarına iyi bir yerli kaleci daha alabiliriz. Ersin’in yedek kalmasına gönlüm elvermez, A takım kalesini koruyacak güçte” ifadesini kullandı.  Başkan Çebi ayrıca gelecek sezon hem sportif hem de ekonomik açıdan önemli hamleler yapacaklarını vurguladı. 

'Gençlik ruhu canlanacak'

Transfer ücretlerinin çok abartıldığını bunun da kulüpler açısından sıkıntı yarattığını dile getiren Beşiktaş Başkanı, şunları söyledi: “Beşiktaş olarak transfer stratejimiz çok farklı. Gençlikle tecrübeyi harmanlayacağız. Teknik direktörümüz Sergen Yalçın bu konuda önemli çalışmalar yapıyor. Sergen Hoca Beşiktaş’ın altyapısından yetişmiş önemli bir teknik adam olduğu kadar gençlerin değerini çok iyi biliyor. Taraftarlarımızın gurur duyacakları futbol izlettireceğiz. Beşiktaş’ın rahmetli başkanları Mehmet Üstünkaya ile başlayan, Süleyman Seba ile devam eden gençlik ruhunu tekrar canlandıracağız.”

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI