Fatih Terim 17 Teknik Adamla Toplantı Yaptı

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, yabancı sayısında kısıtlamaya gidilmesi kararıyla ilgili Süper Lig ekiplerinin teknik adamlarıyla toplantı yaptı.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, yabancı sayısında kısıtlamaya gidilmesi kararıyla ilgili Süper Lig ekiplerinin teknik adamlarıyla toplantı düzenledi. Sadece Trabzonspor teknik direktörü Hüseyin Çimşir'in katılmadığı toplantıda ortak görüş Türkiye Futbol Federasyonu'nun kararına tepki yönünde oldu.

Türk futbolunda yabancı kuralının bir kez daha değişmesinin yarattığı büyük tartışma devam ediyor. 

14 yabancı kuralının mimarı Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yaptığı son değişikliğe karşı bayrak açtı.

Fatih Terim, Süper Lig'deki diğer 16 teknik direktör  geçtiğimiz günlerde toplantı yaptı.

Terim, internette zoom ortamında yaptığı toplantıya sadece Trabzonspor Teknik Direktörü Hüseyin Çimşir katılmadı.

Sorun sadece yabancı değil

Yabancı kuralı değişikliğinin masaya yatırıldığı toplantıda, ortak görüş şu şekilde oluştu:

“Yabancı kuralı için bizlere hiç danışılmadı. Yurtdışında bile örneği olmayan bir modele geçildi. Bu şekilde Türk futbolunun gelişeceği düşünülüyor. Ancak sorun sadece yabancı sınırı ile ilgili değil. Bir birlik ya da derneğimiz olmadığı için bir baskı yapamıyoruz. Ancak böyle bir karar alınırken Türk teknik direktörlere de mutlaka danışılmalıydı. Türk spor kamuoyunun yüzde 90'ının karşı çıktığı bir karara kim neden imza atıyor.”

Daha önce de tepki gösterdi

Terim, pandemi öncesindeki Galatasaray-Beşiktaş derbisinin seyircisiz oynatılmasını da isyan ederek, "Seyirci için koronavirüs riski bizler için yok mu" diye sormuştu. 

Terim, konuşmasında TFF'nin örgütsüz oldukları için kendilerine hiç bir konuyu danışmadığını belirtmişti.

Toplantıda neler konuşuldu? 

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Ankaragücü ile oynayacakları maç öncesinde yayıncı kuruluşa çarpıcı ifadeler kullandı. Terim, diğer 17 kulübün teknik direktörleriyle ne görüştü? Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı yabancı kuralı için neler söyledi? İşte o açıklamalar...

"Emin Bayram için büyük bir fırsat"

Ankaragücü maçında genç futbolcu Emin Bayram'ın kaptan olarak sahaya çıkacak olmasıyla ilgili olarak konuşan Terim, "Donk'un bileğinde sorun oldu. Oynayamayacağını söyledi. Emin'e şans verdik. İnşallah iyi de oynayacak. Onun için iyi bir fırsat. Aynı zamanda takım kaptanımız. 9 yıldır Galatasaray'da. En eski o. O yüzden takım kaptanlığını verdik. Kendisine de aynısını söyledim. Her hatasında affedecek bir hocası, yönetimi, ve taraftarı var. İyi oynayacaktır" ifadelerini kullandı. 

Fatih Terim'den TFF'ye gönderme: "Daima adil ve haklılar"

Yabancı oyuncu kuralı ile ilgili yapılan yeni düzenleme hakkında Terim, Türkiye Futbol Federasyonu'na göndermelerde bulundu. Terim, "Futbolumuzda herhangi bir ekonomik, teknik, yapısal bir sorunumuz yok. Tesisleşmede sorun bulunmuyor. Adil ve katılımcı da bir futbol anlayışımız var. Bu nedenle TFF, kendisinden önceki yönetimlerin aldığı kararları değiştirdi. Kendi kurallarını koydu. TFF'nin kararına elbette uyayacağız. Var olan kulüplerimizin kasası dolu! Bu kararla kasalar dolup taşacak! Türk futbolcular Avrupa'da oynayacak! TFF'nin kararına uyacağız. Hangi kararı aldılarsa daima adil ve haklılardı" diye konuştu.

Teknik direktörler toplantıda ne konuştu?

Fatih Terim, Ajansspor'un ilk olarak duyurduğu ve diğer teknik direktörlerle yaptığı görüşme hakkında bilgiler verdi. Bu toplantının bir kararı etkilemeye yönelik yapılmadığını anlatan Terim, istişarenin her zaman faydalı olduğuna dikkati çekti.

"Bizi azletmek yerine ortak akıl üretecek bir grup olarak görün"

Terim, "Bizler sadece maçları kaybeden, kazanan, bunların sonucuna göre konuşan kişiler değiliz. Türk futbolunun marka değerindeki en önemli figürlerinden biriyiz. Bizi azletmek yerine, futbola ortak akıl getirecek bir grup olarak görmelerinde yarar var. 18 antrenörü, ben dahil daha önce böyle bir toplantıya davet etmeyi düşünüyordum. Denk geldi. Herkesin fikrini sorduk. Arkadaşlarımız kendilerini ifade etti. Çok da güzel oldu. Çünkü bizler her ne kadar rakip olsak da aynı meslekteniz. Üzülebilir, sevibilir, kırılabiliriz. Ama aramızdaki kırgınlıklar uzun vadeli olmaz" dedi.




EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI