Futbol otoriteleri, Türkiye’nin en büyük kulüplerinin sosyal medya dilini gözden geçirmesi gerektiğini belirterek, bu paylaşımların daha dikkatli yapılması gerektiğine işaret etti. Süper Lig gibi milyonların takip ettiği bir arenada, her paylaşımın geniş kitleleri etkilediği ve sorumluluk taşıdığı unutulmamalı.
FUTBOL OTORİTELERİ DE TEPKİ GÖSTERDİ
Derbinin ardından futbol otoriterleri ve yorumcuları da yapılan sosyal medya paylaşımlarının sınırları zorladığını ve rakibe karşı hassas göndermeler yapılmasının doğru olmadığını belirtti. Ayrıca profesyonel ekipler tarafından yönetilen sosyal medya hesaplarının bu şekilde taraftarların karşı karşıya gelmesine neden olması da ayrı bir tartışma konusu oldu.
Beşiktaş ve Galatasarayın sosyal medya paylaşımları isyan ettirdi Derbi sonrası büyük tartışma
KULÜPLER SOSYAL MEDYAYI DĞRU KULLANIYOR MU?
Süper Lig ekiplerinin sosyal medya kültürü açısından Avrupa kulüplerine oranla tarzının bir hayli değişik olduğu görülmekte. Buna örnek olarak; takımların yenildikten sonra verdikleri tepki, rakiplerine verdikleri mesajlar, rakip futbolculara yaklaşımları olarak gösterebiliriz.
Avrupa takımları sosyal medya kültürü olarak yenildikleri maçtan sonra bizdeki gibi taraftarların tepkisi ile karşılaşmalarına rağmen, mağlubiyet zamanlarında ya da kötü gidişat zamanlarında paylaşımlarından taviz vermiyorlar. Bunun da en büyük nedeni kulüplerin sosyal medya mecralarının ne kadar önemli bir pazarlama mecrası olduklarını bilmelerinden kaynaklanıyor. Buradan maddi kazanç da sağlayan kulüpler, sonuçlardan bağımsız bir şekilde rol alabiliyor.
Biz de ise bu durum tam tersi bir durum izliyor. Taraftarların tepkisi sosyal medya paylaşımlarını bile bir hayli etkilemiş gibi gözüküyor. Yaşanan puan kayıpları sonrası gelen tepkiler bir sonraki günün akışını da belirlemiş olabiliyor.
MİNİ YORUM (Mehmet Caner Kolağasıgil)
Süper Lig'in büyük kulüplerinin yanı sıra diğer tüm paydaşlarının da artık bu duruma bir el atması lazım. Sınırlar aşıldı ve paylaşımlar taraftarların artık doğru algısından daha çok kulüplerin haklılığı üzerine odaklanılmasına neden oldu. Rekabet güzel örnektir ama bunun bir sınırı da olduğu bilinmeli. Takımların tepkisini sosyal medya üzerinden göstermeleri en büyük hakları ancak rekabet adı altında diğer takımlarını hassas durumlarına dikkat çekerek yapılan paylaşımlar yarardan çok zarar getirmektedir. Bu konu en kısa zamanda bütün kulüplerimiz tarafından dikkat edilmeli ve sağduyu gösterilmesi gerekmektedir. Milyonlara hitap edilen bir dünyada yapılan her paylaşım, onları bizzat etkilemektedir.
Mehmet Caner Kolağasıgil - Fanatik