Sakatlıklar Neden Oluyor? Bilim Yalan Söylemez!

Kartalhaber.com özel haberi... Beşiktaş'ta sakatlıkların nedeni

Beşiktaş’ta üst üste yaşanan sakatlıklar soru işaretlerini beraberinde getirdi. Siyah-beyazlı kulübün yöneticileri, birçok problemin darbeye bağlı olduğunu belirtirken, yoğun maç trafiği ve bozuk zeminlerin de sakatlıkları tetiklediğinin altını çizdi.

Borussia Dortmund maçı sonrası, Antalyaspor deplasmanında 2-0’dan geri dönerek, mucizevi bir galibiyete imza atan Beşiktaş ’ta, sakat futbolcuların durumu da merak uyandırıyor. Sezon başında yurt dışı kampının koronavirüs tedbirleri kapsamında iptal edilmesi, yoğun maç trafiği ve bozuk zeminlerin ardı arkası kesilmeyen sakatlıklarda etkili olduğu iddia ediliyor.

Beşiktaşlı yöneticiler ardı ardına yaşanan sakatlıkların darbeye bağlı olduğunu iddia ederken yoğun maç trafiği ve bozuk zeminlerin de sakatlıkları tetiklediğine vurgu yaptı. 

Hakan Daltaban: Suçlu Sıcak Havalar

Stat zemini konusunda yapılan eleştirileri kabul etmeyen Beşiktaş'ta stat ve tesislerden sorumlu yönetici Hakan Daltaban, "Bu senenin çok sıcak geçmesi nedeniyle çim kökleri çok uzamadı. Çim kökleri çok uzayamadığı için alttaki hibrite sarılamadı. Ekim ayı gibi havalar normali dönünce saha zemininde hiçbir sorun kalmayacak" dedi. 

Bilim, yönetimi yalanlıyor! 

Beşiktaş kongre üyesi Prof. Mehmet Burçin Pişkin ise sosyal medyadan yaptığı açıklamada ise Beşiktaş yönetimine stat zeminiyle ilgili bilimsel bir rapor sunduklarını belirterek şu ifadeleri kullandı; 

"Stadımızın çimleri maalesef iyi durumda değil. Biyomühendislik Profesörü olarak hibrit çimin analizlerini ve dolayısıyla alınacak önlemleri kulübe raporlanmış biri olarak söylüyorum. Organik ve inorganik iki maddenin karışımıdır hibrit çim ve stadımız konumu nem durumu ve ısı durumu göz önüne alındığında 38°C sıcaklığı geçtikten sonra dta analizlerine göre pik verir yani bozunma başlar ve mantar başta olmak üzere çime hasar verir. Hasar görmemesi için direk gün ışığı görmemesi ve sıcaklığın 38°C ye gelmeden engellenmesi gerekiyordu. Bir çok yöntem ile bu durum önlenebilir daha doğrusu İstanbul şartlarına uygun hale getirilebilirdi. Bu çimin en büyük özelliği İngiltere'nin başkenti Londra'ya özgü. Orada hava kışın 10 derece inememekle, yazın da 25'in üzerine çıkmamakta ve çok yağış almakta. Türkiye şartlarına uygun hibrit çim yapılabilirdi ama yapılmadı. Havalar Ekim ayında düzelir ama kışın gelmesiyle saha zemini büyük ihtimalle yeniden sorunlu hale gelebilir. 

Yapılması gerekenler; 

1. Statta var olan hibrit çim bize uygun değil. Bir an önce İstanbul'un ve özellikle Vodafone Park şartlarına uygun hibrit çim uygulanmalı. 

2. Çimin üzerine örtü. çimlerin fanlarla soğutulması, sulamanın artırılması nem oranın düzenlemesi acilen yapılmalı. 

3. Mantar ve hastalıklı yapının bir an önce değiştirilmesi. 

Kartalhaber.com 


EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI