Beşiktaş bu tabloyu içine sindiriyorsa...

Hürriyet gazetesi yazarı ve beIN Sports program yapımcısı Güntekin Onay, lig değerlendirmesini yaparken Beşiktaş’ın son iki yılda başarısız olduğunu yazdı.

Güntekin Onay’ın Beşiktaş değerlendirmesi

Onay’ın Hürriyet’teki yazısı özetle şöyle: “Futbolda başarı nedir? Basitçe: bir takımın sezon başında koyduğu hedeflere mayıs ayında ulaşması. Camia beklentisi, bütçe, kadro kalitesi, kulübün misyonu ve hatta vizyonu bu hedefleri belirler. Peki, Trabzonspor 4’üncü oldu. Başarısız mı? Hayır. Çünkü altyapıdan gelen 5 genciyle iyi futbol oynadı. Geçen sezonu 4’üncü bitiren ve yeni sezona favori giren Beşiktaş ise 3’üncü oldu. Başarılı mı? Hayır.

SON 2 SEZON LİDER OLMA HAFTALARI:

GALATASARAY: 36

BAŞAKŞEHİR: 30

BEŞİKTAŞ: 1

KASIMPAŞA: 1

Bu tabloyu Twitter’da paylaştım diye küfür, hakaret, kıyamet… Peki bu tablodan ne anlıyoruz?

1-) Son iki sezondur Galatasaray ve Başakşehir yarışı önde götürmüş, Beşiktaş hep geriden takip etmiş.

2-) Siyah beyazlılar Negredo, Cenk, Talisca, Pepe, Babel, Fabri varken de; Burak, Ljajic, Love, Karius, Kagawa, Mirin oynarken de iki sezondur 1 kez dahi rakiplerinin tek puan önüne geçememiş. Üstelik Adriano, Vida, Quaresma, Medel, Atiba, Gökhan, Caner, Oğuzhan ve bu sene parlayan Dorukhan ile Güven gibi oyuncuların varlığına rağmen.

Şayet Beşiktaşlı 3’üncülüğü, 4’üncülüğü ve yukarıdaki tabloyu en güçlü kadroya sahipken içine sindiriyorsa lafım yok. Büyük kulüpleri diğerlerinden ayıran sadece ekonomik güçleri ve taraftar sayıları değildir. Başarısızlığı kabul etmeyen, reaksiyon veren yapılarıdır.”

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI