Güven yerine geldi

Sezon başından beri istikrara ihtiyacı olan Beşiktaş, bunu yavaş yavaş sağlamaya başladı. Bu bakımdan Denizlispor maçı; çok ama çok önemliydi.
Kağıt üzerinde kolay gibi gözüken bu doksan dakikanın öyle olmadığı; başlangıç düdüğüyle birlikte görüldü. Oyuna kapanıp ilerde Rodallega'yı bırakarak başlayan Denizlispor, bunu N'Koudou girene kadar başarılıyla gerçekleştirdi.
Tabii ki; bunda siyah-beyazlı oyuncuların da katkısı vardı. Ortada Ljajic'in verimsizliği, Burak'ın hala hazır olmaması ve kanatların hiç çalışmaması yeşil-siyahlı takımın taktiğine katkı sundu.
Bu nedenle pozisyon kıtlığı yaşayan Beşiktaş tribündeki taraftarının da doğal olarak beklentisini bu yönde karşılayamadı. Buna karşın kazanma iştahı ve hırsı Beşiktaş'ta vardı. Bu belki daha da önemliydi. Hele 2 gün önceki kötü futbol ve sonuçtan sonra böylesine bir maçta ortaya koyulan özveri alıkşıa değerdi.
İkinci yarı Denizlispor, daha çok risk alıp Beşiktaş'ın üzerine gitti. Bu bölümde çok daha etkiliydiler. Özellikle Recep Niyaz'ın girmesiyle üçüncü bölgede; daha hareketli oldular. Ancak Sackey'nin çıkmasıyla işler değişti. Bunun tam tersi de; N'Koudou'nun girişiyle Beşiktaş'ta yaşandı.
Dar alanda çok etkili olan N'Koudou bulduğu belki de ilk topta çaprazdan işi bitirip takımını kurtardı. Caner çıkarken sinirlendi ama Abdullah Avcı'nın bu kararı tam isabetti.
Normal şartlarda bundan sonra sol kanatta Rebocho - N'Koudou ikilisi oynar. Böyle de olacağını sanıyorum. Çünkü Rebocho gittikçe üstüne koyuyor, N'Koudou da hazırsa o olacaktır.
Nitekim Beşiktaş rakiplerinin hepsinin kazandığı bir tabloda, korkulanı yapmayıp 3 puanı cebine koyup zirveyi takip etti. Üç maç üstü üste kazanmak, güven acısından çok anlamlı.
Beşiktaş bundan sonra puan kayıpları yaşar mı? Olabilir. Ancak bunun artık minimum düzeyde olabileceğini söyleyebiliriz. Yalnız devre arasında kesinlikle iyi bir golcü ve hücumcu orta saha şart. Bugünkü görüntüsüyle Burak ve Ljajic ile şampiyonluk kovalamak çok zor.

KARTAL YİĞİT-ASİSTANALİZ.COM 

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI