Avrupa aşkına

Beşiktaş, Avrupa hedefine sarıldı. Kupadan sonra, ligin zirvesine uzak kalan Siyah-Beyazlılar; evinde kaybetmedi. İlk yarısı sönük, ikinci devresi futbol dolu geçen maçta; iki farklı öne geçen Kartal, ikram golle sıkıntıya düştü. Uzatmada Redmond sert ve düzgün vurup golünü attı. Üç gol ile üç puanın sahibi olan Beşiktaş, Avrupa yolculuğunu sürdürdü. İstanbulspor eli boş dönüp, alt sıralarda kaldı.

Bir takım zirve takibinde. Diğeri ligde kalma derdinde. Her ikisi için de kritik maç. Beklenti; kıran, kırana mücadele. Futbol adına zevk dolu anlar. Bol pozisyon ve goller... Hayaller böyle, gerçekler tam aksi. Beşiktaş dağınık. Sistem yok. Oyun içinde organize olamıyor. Güneş de seyirci gibi izliyor. Orta alanda yaratıcı oyuncu olmaması, bunun sebebi. Dele Alli kadro dışı. Maxim kenarda. Hal böyle olunca da koca ilk yarıda rakip kaleye tek gollük şut 42'de atılabiliyor. Ghezzal'ın köşe atışından gelen topunu Cenk; kafa ile ağlara gönderdi: 1-0. Koca ilk yarının özeti bu. Konuk İstanbulspor da bu yarıda farklı değildi. Mert'e tek gollük vuruş yapmadan içeri girdi.

Gecenin yıldızı, yağmur soğuk demeden maça gelip takımlarına destek olan cefakar taraftarlardı.

ABOUBAKAR ATEŞLEDİ

İkinci yarıya Beşiktaş daha iyi başladı. Gereksiz pas yerine, kaleye dikey gitme yolunu seçti. Son haftaların formda golcüsü Aboubakar, yine boş geçmedi. 56'da öyle bir gol attı ki... Yaklaşık 25 metreden topu doksana gönderdi. Hamle dahi yapamayan kaleci Jensen; topu ancak ağlarında görebildi. Maçın kırılma anı olan bu güzel gol, Fatih Tekke'nin ekibinin direncini kırdı. Kaleci Mert'in hatalı pası, ilaç gibi geldi. İstanbulspor ummadığı bir anda farkı bire indirdi. Lokilo 70'te durumu 2-1'e taşıdı.

Tehlikeli kontrataklar yiyen Kartal, skoru tutmak için savunmaya çekildi. İlk yarının aksine futbol şöleni herkese zevk verdi. Karşılıklı fırsatlar kaçtı. Son sözü 90+3'te füze gönderen Redmond söyledi: 3-1.

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI