Ghezzal uçurdu

Yeni sezona şampiyonluk parolası ile başlayan Beşiktaş, ligin ilk maçında korkulu rüya gördü. Oturmayan sistem, yanlış kadro tercihleri ve rakibin mücadele dolu oyunu, işi zora soktu. Maçın son bölümünde baskıyı artırıp, rakibi bunaltan Kartal, uzatmada golü buldu. Ghezzal’ın şutu ile üç puanı kaptı. Kayserispor gücü ölçüsünde elinden geleni yapsa da geldiği gibi eli boş dönü.

Yaratıcılıktan uzakta

Sistem sıkıntısı yaşayan Beşiktaş, kadro tercihleri yüzünden tökezledi. Ismael, benzer özelliklere sahip; Salih, Kartal ve Gedson’u orta sahaya koydu. Teknik becerileri sınırlı olan bu futbolcular, oyun kurup takımı atağa kaldırmaktan uzak kaldılar. Kanatlara ara toplar atılamadı. On numara yokluğunu hisseden Kartal, koca ilk yarıda rakip kaleye net gollük şut atamadı. Muleka ve Ghezzal bu yarıda etkisiz kaldılar. Transfer yasağı olan ve birçok oyuncusunu kaybeden Kayserispor, cesur oynadı. Varını, yoğunu sahaya yansıttı. Gavranovic, maçın başında zoru yapıp, topu boş kale yerine dışarı attı.

Teknik patron Valerien Ismael, ilk yarı dökülen kadroyu, ikinci devre aynen sahaya sürdü. Fransız hocanın bu akıl almaz tercihi büyük sıkıntı yarattı. Her geçen dakika gelmeyen gol sıkıntı ve yüksek gerilim yarattı. Rakibin 10 kişi kalması, saha içi dengelerini bozdu. N’Koudou ve Cenk hamleleri, hücuma zenginlik kattı. Artan baskıya direnen Kayserispor, bu yarı tamamen savunmaya geçti. Tek kale oynanan maçta, Cenk Tosun’un 84’te attığı gol, ‘VAR’dan döndü. Cenk, uzatmada çift sarıdan oyundan atıldı. Tribünlerin nefesleri tuttuğu anda Ghezzal sahne aldı. Cezayirli yıldız, Weghorst’un asistinde topu müthiş vuruşla uzak köşeye bıraktı: 1-0. Beşiktaş, 90+6’da bulduğu gol ile üç puanı almasını bildi.

Orhan Yıldırım

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI