Dubara

Bir sezonun daha sonuna geldik. Senenin değerlendirmesini yapacak olursak tek cümlede şunu söyleyebiliriz: Hiç kimse şaşırtmadı.

Cümleyi açmamız gerekirse:
TFF; sezon boyunca aldıkları kararlarla gösterdiler ki, adalet terazisi diye bir kavramı bilmiyor, bilmek istemiyorlar.

MHK; 
bilim insanları boşuna uzayda araştırmasınlar. Kara Delik burada, yanı başımızda. Gıllıgışlarını ayan beyan ortaya koydular.

Hakemler; yetenekleri sınırlı, gelişim düzeyleri yok denecek kadar az, niyetleri… Ah o niyetleri…
Kulüpler Birliği; ne kulüp kavramından ne de birlik olmaktan haberleri var. Derin lobilerle baş edemeyecek kadar niteliksizler.

Basın; gerçekler yerine birilerinin işine gelen gerekçeleri yayımlamayı, görünmemesi gerekenleri saklamayı, sahte imparatorları eteklemeyi, kimin arabasına binerse onun düdüğünü çalmayı  yine, yeniden başardı. Görevini en iyi yapan kesim aslında onlardı! Maksatlarının spor olmadığı, sadece kâr amaçladıkları için gereken her şeyi yaptılar. Sporseverleri çıldırtmışlar, Türk futbolunu karanlığa sürüklemişler ne gam.

Yönetimler; kulüpleri bu hale getiren kişiler olduklarını kimse onlara söylememiş. Öyle güzel yönetiyorlar ki, onlar dışında herkes kusurlu, suçlu. En suçlusu da taraftar.

Taraftar; dünyanın en iyi niyetli insanları. Başlıktaki kelimeye rağmen bıkmadan usanmadan desteğe devam ettiler. Güllabicilerle birlikte olmaları yakındır.

Bütün bunlara bakınca sezon tatiline gitmek için sabırsızlanıyorum. Deniz, kum, güneş. 
Lakin durmadan aynı soruyu soruyorum: Nasıl oluyor da hep aynı takım dubara atıyor? Nasıl oluyor da herkes bu orta oyununda dilsiz şeytanı oynuyor? Ve en önemlisi nasıl oluyor da sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısının değerli olduğu yıllardan, saha kenarında rakip kulübeye sinkaflı küfürler savuranların hâkim olduğu bugünlere geldik… Aklım almıyor! 

*TDK
Dubara:  Aldatmaca
Gıllıgış:  Kin, gizli ve kötü amaç
Güllabi: Akıl hastanelerindeki hademe

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI