ARTI BEŞ

Ali Gültiken'in Habertürk Gazetesi'ndeki köşe yazısı:

ARTI BEŞ

KASIMPAŞA, bu ligin en çok gol yiyen takımı. Bunun özeti şu: Bireysel anlamda savunma sıkıntısı olmasının yanında takım olarak da ligin en kötü savunma yapan takımı. Hücum düşüncesini benimsemiş, hücumu seven bir takım. Fakat futbolu tek taraflı oynamak mümkün değil. Defans organizasyonlarında bu kadar zafiyet yaşayan bir takımın işi her zaman zor olur. Nitekim Beşiktaş karşısında da öyle oldu. Beşiktaş, dinamik bir takım. Arada sırada tempo sorunu yaşasa da her zaman oyunun içinde kalmaya çalışan tempolu oynayan bir takım.

Bilic’in, savunmasında bu kadar sıkıntı yaşayan bir takıma karşı Demba Ba ve Pektemek’ten oluşan çift santrforlu sistemle sahaya çıkması doğruydu. Çünkü hareketli olan, yer değiştiren bu oyuncu topluluğunun pozisyon bulma olasılığı yüksek olduğu için takıma bu derece etkinlik kazandırdılar.

Beşiktaş’ın bir diğer etkili olduğu bölüm ise ölü vuruşlar... Hele Sivok da oyundaysa bu etkinlik ikiyle çarpılıyor. Maçın ilk dakikalarında Sivok’un kafayla indirip Pektemek’in yaptığı gol, takım savunmasında ciddi problemler yaşayan Kasımpaşa karşısında Beşiktaş’ı çok avantajlı bir duruma getirdi. Beşiktaş da takım olarak bunu çok iyi kullandı. Sosa ve biraz da Tolgay, tabiri caizse sazı eline alarak Beşiktaş’ı daha etkin hale getirdi.

Yarışın son bölümünde ihtiyaç duyulan oyuncuların gol atması Beşiktaş’a artı puan getirdi.

Tempo olarak yüzde yüz olmasa da Demba Ba’nın golle bu maçın içersinde yer alması onu da rahatlattı. Çünkü ne olursa olsun forvet oyuncularına ilaç olarak yazılacak tek reçete goldür...

Keza Olcay’ın da Sosa’nın da gollere imza atmış olmaları, bu dönemler için çok önemli. Ligde artık final bölümünü yaşadığımız bu günlerde bu işi ayakta tutan şey her zaman güvendir. Bu da gollerle ve iyi oyunla beslenir. Bu yarışın son bölümünde ihtiyaç duyulan oyuncuların attıkları gollerle işin içinde olmaları Beşiktaş’a artı bir puan getirdi.

Bu maç tempo ve ritim anlamında biraz düşük görülebilir. Fakat şunu gözardı etmemek gerek. Bazı maçları taktik anlamda da doğru oynamak gerekir. Beşiktaş, erken bulduğu ilk golden sonra yakaladığı inisiyatifi çok iyi kullandı. Kasımpaşa’yı maçın hiç bir bölümünde oyuna ortak etmedi. Ne zaman hamle yapmak istese bunu kendi lehine kullandı. Bazen gol hamlesi olarak bunları yaptı, bazen oyun temposunu düşürüp rakibin hızını kesti.

Kısacası maçın başlangıcından itibaren ne düşündüyse onu ve daha fazlasını da cebine koyup evine döndü.

MORAL GECESİ

Kasımpaşa gibi hücum etkinliği olan bir takıma karşı 5 tane gol bulmak bu dönem için büyük bir moral dopingi oldu.

GÜNAY GÜVENÇ

Beşiktaş’ın kazancı yalnızca 3 puan değil, 3 puan+Günay...


Ali Gültiken-Habertürk 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI