Başbakan Yıldırım'dan Konyaspor'a Söz

Beşiktaş ve Atiker Konyaspor’u bir araya getiren olaylı Turkcell Süper Kupa mücadelesinin yankıları sürüyor.

Beşiktaş ve Atiker Konyaspor’u bir araya getiren olaylı Turkcell Süper Kupa mücadelesinin yankıları sürüyor. Konya’da temel atma törenine katılan Başbakan Binali Yıldırım, konuşması sırasında Süper Kupa maçında yaşananlara da değindi. Yıldırım, “Konyaspor’a verilen cezanın en hafif şekilde atlatılması için gereken gayreti göstereceğim” ifadelerini kullandı.

Samsun’da Yeni 19 Mayıs Stadyumu’nda Beşiktaş ve Konyaspor’un karşı karşıya geldiği maça taraftar olayları damga vurmuş, Konyaspor tribününden bir holigan sahaya bıçak fırlatmış, maçın bitiş düdüğünün ardından da çok sayıda holigan sahaya girmişti. Yaşanan olaylar nedeniyle PFDK, Konyaspor’a 5 maç, Beşiktaş’a ise 1 maç seyircisiz oynama cezası vermişti.

Davutoğlu: ‘Cezayı haksız buluyorum’

AKP Konya Milletvekili ve eski başbakan Ahmet Davutoğlu da törendeki konuşmasında, verilen cezanın UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele edecek Konyaspor'u psikolojik bir darbeye muhatap kıldığını söyledi. Davutoğlu cezayı eleştirerek, “Sadece Türkiye değil Avrupa'da da bizi temsil eden Konyaspor'a teşekkürü borç biliyorum. Tam da Konyaspor Avrupa sahalarına çıkmaya hazırlanırken al bayrağı oralarda temsil etmeye hazırlanırken verilen cezayı da haksız bulduğumuzu ifade etmek isterim. Böyle bir şehri, Türkiye'yi Avrupa'da temsil etmeye hazırlanan bir kulübü manevi olarak bu derece psikolojik bir darbeye muhatap kılmak doğru olmadı, yakışmadı. Konya'ya hiç yakışmıyor. Konya çok daha iyisini hak ediyor. İnşallah Konyaspor bu cezayı verenlere en iyi cevabı sahada verecek” diye konuştu.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI