''Çok Etkileyici''

Başkan Orman’la birlikte Çin ziyaretinde bulunan yönetici Erdal Torunoğulları, dev atağın detaylarını

Başkan Fikret Orman’ın başlattığı globalleşme projesi kapsamında Çin’e giden Siyah-Beyazlılar, Almanya Bundesliga temsilcisi Schalke 04’le hazırlık maçı yapıp Türkiye’ye dönmüştü. Orman’la birlikte bu ülkeye önceden giden dış ilişkilerden sorumlu yönetici Erdal Torunoğulları, yönetim bazında Çinli futbol kulübü yetkilileri ve temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirmişti. Torunoğulları, yaklaşık 4 gün kaldıkları Çin’de yaptıkları temaslarla ilgili olarak Fanatik Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu. İşte Torunoğulları'nın sözleri;


‘Geç bile kaldık’


“Başkanımız Fikret Orman önderliğinde başlattığımız projeyle Türkiye ve Çin ilişkilerine spor konusunda önemli yarar sağladık. Bence biz bu atılım konusunda geç bile kalmıştık. Beşiktaş gibi ismi Avrupa’nın her bölgesinde tanınan bir markanın bilinirliğinin sınırları daha önceden Uzak Doğu’ya taşınmalıydı. Bu bir vizyon projesi. Yeni dünyaya yaptığımız açılımlar sürecek. Eylül ayından itibaren bu konuya daha fazla konsantre olacağız. Başkanımız Fikret Orman beni bu konuda özel olarak görevlendirdi. İlk adımı attık, devamı daha iyi şekilde gelecek.”


‘Çin’den de ülkemize gelecekler’


“Çin’de federasyon, genç takımlar ve 20 yaş altı ekiplerin yönetimleriyle tecrübelerimizi paylaştık. Önemli bir birlikteliğin temellerini attığımızı düşünüyorum. Gelecek yıl da bu bölge için temaslarımız olacak. Ancak karşılıklı olacağını düşünüyoruz. Bizim oraya gittiğimiz gibi Çin’den de ülkemize gelen kulüpler olacaktır. Ek olarak kendimizin başka projeleri de var. Hayata geçirdikçe bir bir paylaşacağız.”


‘Rakiplerimize yardımcı olabiliriz’


“Avrupa’nın dışına çıkmamız bizim için çok önemli bir hamle. Basit bir proje değil. Türkiye Cumhuriyeti yetkilileriyle birlikte Çin’in de resmi yetkililer de bizimle yakından ilgilendi. Hepsine teşekkür ediyoruz. Kısıtlı bir sürede Çin’de bulunsak da önemli bir tecrübe edindik. Tecrübelerimizden yararlanmak isteyen başka kulüpler varsa bu konuda yardımcı olabiliriz. Biz, Türkiye’nin takımıyız. Bütün rakiplerimizin de oralarda olmasını isteriz. 2018 yılı, Çin’de Türk turizm yılı ilan edildi. Biz de bu dev projeye katkı yapacağımıza inanıyorum.”


‘Etkileyici bir görüntü’


Schalke’yle Zhuhai Stadı’nda oynadığımız maçta tribünlerde Beşiktaş formalı birçok Çinli futbolsever vardı. Ek olarak annesi ve babası Çinli olan bir çocuğun bizi Beşiktaş atkısıyla havalimanında karşılaması bizim için çok etkileyiciydi. Şu anda Beşiktaş’ın Çin’deki karşılığı belki kum tanesi kadar ancak destek, ilerleyen yıllarda büyüyerek devam edecek.”

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI