Fikret Orman'dan Fenerbahçe ve Galatasaray'a gönderme

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Siyah-Beyazlı kulübün Olağan mali Genel Kurul'da umut dağıttı

Siyak-beyazlı kulübün başkanı Fikret Orman Beşiktaş Akatlar Arena'da gerçekleştirilen genel kurulda konuştu.

Orman'ın açıklamalarında öne çıkanlar şöyle;

"Bir yıl içerisinde büyük başarılara imza attık"

"Geçen sene Vodafone Arena’yı açtık. Çok güzel bir kompleks oldu. Burada 1 yıl içerisinde büyük başarılara imza attık. Şampiyonluk aldık. İnşallah yine Osmanlıspor maçıyla şampiyonluğu almayı Allah bize nasip etsin. Yüzde 72 galibiyet oranıyla oynuyoruz."

"32 bin seyirci ortalamasıyla oynuyoruz"

"6309 seyirci ortalamasıyla lig oynanıyor. Biz 32 bin kişiyle oynuyoruz. Yaklaşık olarak 5,5 katı büyüklükle oynuyoruz. Avrupa maçlarının seyirci ortalaması 7202 kişi, biz ise 37 bin ortalamayla oynadık."

"Çıktığımız her yeri kiraya verdik"

"Vodafone Arena'da 4 restorant var. 1 tane daha açacağız. İzinlerini aldık. Bayramdan sonra açıcaz. Haftanın 7 günü tüm taraftarlarımıza hizmet verecektir. Ofisleirmizi stada taşıdık. 5 ayrı yerdeydik. Beşiktaş Plazalardaki ofisi taşıdık. Başkanlık makamını taşıdık. Kulüp binamızdan da taşındık. Bir tek medya grubu kaldı onu da taşıyacağız. Çıktığımız her yeri kiraya verdik."

"150 milyon dolarlık anlaşmalar imzaladık"

"İki rakibimizden de yüzde 20 yüzde 30 fazla gelir elde ediyoruz. Stadyum geliri olarak değil, pazarlamada da yaklaşık olarak 150 milyon dolarlık anlaşmalar imzaladık. Bu anlaşmalarda hiçbir kişinin kapısının çalmadan kazan-kazan anlaşması imzaladık. Çok sayıda reklam filmi çekiliyor. Bu da Beşiktaş'ın kamuoyunda yükselişini gösteriyor."

"Beşiktaş'ı Çin'de ve Malezya'da göreceksiniz"

"Yeni projelere ihtiyacımız var. Uzakdoğuya açılıyoruz. Dünyanın her tarafında bir Beşiktaş taraftarı olması lazım. Gelirlerimizin en üst noktasına ulaştık. Global sponsorlarımızın olması lazım. 16 milyon dolar forma gelirimiz var. Onlarla mücadele edebilmemiz için bizim de global sponsorumuzun olması lazım. Bizim kulübümüzü Türkiye'de Almanya'da değil, Çin'de Malezya'da göreceksiniz."

"Bizi çantada keklik olarak göremezler"

"Beşiktaş Kulübü dünyanın her tarafında izlenen bir kulüptür. Kimse Beşiktaş'ı çantada keklik olarak göremez. Daha büyük anlaşmalar imzalayacağız."

"Artık bir uçağımız var"

"Artık herkesin gurur duyacağı bir uçağımız var. Hamdolsun çok uğraştık. Napoli'ye giderken, takımımızla beraber 2 kez uçtuk. Biz zaten THY ile uçuyorduk ama kendi uçağımızla uçmak istediğimiz bir şeydi. Başardığımız için çok mutluyuz."

"Her yere kendi otobüsümüzle gidiyoruz"

"Napoli'ye gidiyorsun Beşiktaş'ın otobüsü var. Lyon'a gidiyorsun Beşiktaş'ın otobüsü var. Bunları dünyada hiçbir kulüp yapamaz. Biz her yere kendi otobüsümüzle gidiyoruz. Biz 'Feda' ile başladık. Stadı yıkınca 'Gururlan' ile devam ettik. Şimdi de Efendi Beşiktaş ile devam ettik."

"Beşiktaş'ı ufak görenler kim olduğumuzu gösteriyoruz"

"Ben ve arkadaşlarım hiçbir fırsattan fırsatçılık çıkartmıyoruz. Efendiyiz ama bu demek değildir ki hakkımızı korumayacağız. Vakur duruyoruz ama Beşiktaş'ı herkese gösteriyoruz. Kim bize nasıl davranıyorsa o şekilde davranıyoruz. Beşiktaş'ı ufak görenlere, Beşiktaş'ın oyuncularını alıp yedekte oturtanlara, Beşiktaş'ın kim olduğunu gösteriyoruz."

"3. yıldızlı formalarımızla 500 bin hedefliyoruz"

"Sessiz tezahürata dünyada ilk kez biz yaptık. Dünya çapında ses getiren bir organizasyon oldu. Dünyanın 120 ülkesinde haber yapıldı bu. 9 milyon kişiyle iletişim kuruldu. Türkiye çapında toplam 84 mağazamız var . İlk geldiğimizde 79 bin forma satıyorduk. Geçen sene 300 bin forma sattık. Bu sezon 400 bin formaya geldik. İnşallah 3. yıldızlı formalarımızla 500 bin hedefliyoruz. 15.6 milyon TL'den 90 milyon TL'ye geldik. Türkiye'nin en büyük Kartal Yuvası mağazasını yaptık."

Fikret Orman konuşmasını "Sizden ricam bu yönetici arkadaşlarımı alkışlamanız" diyerek sonlandırırken, yöneticilere döndü ve onları alkışladı.


EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI