Kendi bile kendine ''Yeter'' diyor! Peki o koltukta onu kim oturtuyor?

Yıldırım Demirören, katıldığı bir televizyon programında kendini, ''Yeter Yıldırım Demirören yeter!'' diye tanıttı

Yıldırım Demirören katıldığı televizyon programında önemli açıklamalar yaptı, merak edilen sorulara yanıt verdi.


Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, katıldığı televizyon programında merak edilen sorulara yanıt verdi.


NTV Spor'da yayınlanan Futbol Aktüel programına konuk olan Demirören, spor müdürlerinin de katıldığı yayında önemli açıklamalarda bulundu.


İşte Demirören'in açıklamalarından satır başları:


"UEFA kulüplerimizin borç yapılandırması konusundaki gayretlerinden ötürü çok memnun. Fenerbahçemiz, UEFA'ya döviz kurlarındaki farkın bütçeye yansımaması ile ilgili bir başvuru yaptı. Bence çok da iyi yaptı. UEFA da bu başvuruya oldukça sıcak bakıyor."


"Ben bir medya patronu olarak kurumlarımda hiçbir zaman haber yönlendirmesi yapmadım. Yapsam, müdürlerimin yüzlerine bakamam zaten. Kamuoyunda bir gerçek var. Fenerbahçe haber her zaman daha çok satar. Bunu her gazete kullanıyor. Ama ben hayatta karışmadım, karışmam da."


"Beşiktaş'tan alacağım olduğu doğru. Bu miktar 100.000.000 TL. Fikret Orman ile geçen sene bir araya geldi. Bu miktarın bir kısmını kulübe bağış yapmayı düşünüyordum ancak sonra düşündüm ki Federasyon Başkanı olarak ben böyle bir mali ilişki içine girersem bu yanlış anlaşılır. Böyle bir anlaşma yapmadık bu nedenle. Federasyon başkanı olduğum sürece alacağım duracak. Ama bu ilişkiler her zaman olabilir. Mehmet Ali Aydınlar da Federasyon başkanı olduğunda Fenerbahçe'nin en büyük sponsoruydu. Bunların başka yerlere çekilmesi komplo teorisinden başka bir şey değil."


"İnsanın olduğu her yerde hata olur. Hakemlerimiz de hata yapıyor. Yapmaya devam da edecek. Avrupa'da da hatalar oluyor. UEFA da hakemlerin hatalarından rahatsız. Kulüplerimiz zarar görüyor evet. Biz de rahatsızız hatalardan ama tüm başarısızlıkları hakemlerin üzerine yıkmak doğru değil. Bu kadar baskı, hakemlerin daha kolay hata yapmasına yol açıyor."


"Video hakem sistemine hazırız. Mart ayında ilk denememiz başlıyor. Bununla ilgili Kulüpler Birliği'nin de katılımıyla bir komisyon oluşturacağız. Diğer yandan gözlemcilik sistemini de değiştirme kararı aldık. İngiltere'deki sistemin aynısını uygulayacağız. Gözlemci artık maça gitmeyecek. Birkaç gözlemci ertesi gün maçı televizyondan seyredip raporlarını yazacak. Ardından komite bunu onaylayacak."


"Passolig öncesi seyirci ortalaması 10.000 kişi civarındaydı. Şimdi ise 8.000 kişi civarında. Zaten aradaki 2.000 kişilik farkı da bizim statlarda görmek istemediğimiz kişiler oluşturuyor. Bu sorunun çözümü için hepimizin ortak bir şekilde hareket etmesi gerekiyor. Stadyumların bir arena olmadığını, bir eğlence yeri olduğunu idrak ettirmemiz gerekiyor. Kavga ortamının bitirilmesi gerekiyor. Herkesin bu adımı atması lazım."


"Federasyon seçimimiz 2019'da olacak. Eğer yeterli sayıda imza toplanır, olağanüstü seçime gidilirse aday olur muyum bilmiyorum. Şartlara bağlı."


"Operasyon çok önemli bir kelimedir. Biz operasyon gibi bir kelimeyi alıp futbolun içine yerleştirdik. Herkes kendi kendine operasyon var diyor. Bütün kulüplerimiz bu kelimeyi kullanmıştır. Diyelim ki ben operasyon yapacağım. MHK'ya ihtiyacım var, hakemlere ihtiyacım var... Ben bunu nasıl becerebilirim ki? Böyle bir şeyin gizli kalma ihtimali var mı? Bir hakem bile mi çıkıp konuşmaz?"


"Fatih Terim ile ciddi bir altyapı çalışması içersindeyiz. Kendisi de önümüzdeki haftalarda bunun açıklamasını yapacak. Bizlerin onay vereceği altyapı antrenörlerini kulüplere yerleştireceğiz. Kulüplerimizin altyapı antrenörleri yetersiz. Halbuki en iyi antrenörlerin orada olması gerekiyor. Altyapı sistemini kulüplerle beraber çözmek zorundayız. Futbolumuzun ana sorunu bu."


Yıldırım Demirören, Fuat Akdağ'ın son olarak sorduğu "Beş yıllık Federasyon başkanlığı sürecini tek bir cümleyle değerlendirseniz, ne dersiniz?" şeklindeki sorusuna esprili bir şekilde, "Yeter Demirören, yeter." yanıtını verdi.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI