Tolgay'ın Milli Takımdaki Durumuna Emsal Bir Karar Çıktı

2014 Yılında İspanya A Milli Futbol Takımı'nın forması altında mücadeleye çıkan Munir El Haddadi'nin Fas Milli Takımı'nda oynayabilmesi yönünde karar çıktı.

FIFA'nın uyguladığı kurallara göre bir ülkede halihazırda daha önce forma giymiş bir futbolcunun başka bir milli takımda sahaya çıkmasına izin verilmiyor. Almanya doğumlu Tolgay, daha önceden iki kez Almanya ve Türkiye milli takımları arasında tercih değişikliği yaptığından ötürü Türkiye A Milli Futbol Takımı'nda forma giyemiyor. Ancak Tolgay'a müjde niteliğinde bir haber çıktı. 


Faslı Futbolcu'ya İzin Çıktı


FIFA, Barcelona altyapısında yetişen ve 2016 Şampiyonası elemelerinde Makedonya ile yapılan maçta İspanya Milli Takımı formasını giyen Munir El Haddadi adlı futbolcunun Fas Milli Takımı için mücadele etmesine izin verdi. 


1 Eylül 1995 Fas kökenli, İspanya doğumlu olan El Haddadi İspanya'nın Avrupa 21 Yaş Altı Turnuvası'nda kadroya dahil edilmemişti. Bunun üzerine FIFA'ya başvuruda bulunan Faslı yıldız Fas Milli Takımı'nda mücadele edilmek için FIFA'dan izin talep etmişti. İspanya basınına konu ile ilgili yansıyan haberlerde FIFA'nın Fas Milli Takımı'nda oynayabilmesi için futbolcuya izin verdiğini ve kararın yakın bir zamanda açıklanacağını iddia etti. 


Konu ile ilgili birkaç ay önce açıklamalarda bulunan Tolgay, Ümit Milli Takımı'nda oynadığı dönemde söz konusu kuralı bilmeden iki kere değişiklik yaparak hata yaptığını hatırlatırken, FIFA'daki değişikliklere istinaden önümüzdeki aylarda şansını tekrar deneyeceğini dile getirmişti. 



EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI