Fatih Terim Fonu Beşiktaşlı futbolcuları da yakmış!

Kamouyonda Fatih Terim Fonu diye adlandırılan dolandırıcılık olayında Beşiktaşlı futbolcular ve iş insanları da para kaptırmış.

Kamouyonda Fatih Terim Fonu diye adlandırılan dolandırıcılık olayında Beşiktaşlı futbolcular ve iş insanları da para kaptırmış... İşte Yeniçağ Gazetesi'nde Şerafettin Tilki adıyla yayınlanan köşe yazısı... 

Futbolculardan, insanların, sanatçılara, kim ne kadar dolandırıldı? 

Hiç düşündünüz mü; dolandırıcılık konusunda nasıl oluyor da sınır tanımıyoruz?

Bunca yaşananlara rağmen hala, soyup soğana çevirenler ortalıkta cirit atıyor.

Dolandırılanlar öyle, böyle insanlar da değil.

Kamuoyuna malolmuş ünlüler de hiç eksik olmuyor.

Telefonuna, bakanlıktan uyarı SMS gelmeyen yoktur.

"Sizi savcı, polis, jandarma gibi arayıp para talep edenlere itimat etmeyip, en yakın güvenlik birimlerine başvurun" diye.

Gerek yurt içinde, gerek yurt dışında, akla hayale gelmeyen yöntemler ile yapılıyor bu işler.

Son olarak gündeme gelen olay 90 milyon dolara yakın dolandırıcılık.

İddialara göre; Fatih Terim, Arda Turan, Muslera, Semih Kaya, Hamit Altıntop, Emre Belözoğlu, Cenk Tosun.

İş dünyasından Tayfun Demirören, Abdurrahim Albayrak, Serdal Adalı, Acun Ilıcalı...

Sanatçılardan Serdar Ortaç, Hakan Altun, Ebru Gündeş gibi isimler varmış!

Mış diyoruz, ortalıkta dolaşan bir çok kişi adları mevcut.Savcılık talimatıyla süren adli işlemlerin tamamlanmasıyla kesin liste ortaya çıkmış olacak.

ATEŞİ TERİM YAKMIŞ

Spor alanı bu saadet zinciri halkasına nasıl eklenmiş oraya odaklanalım dedim.

Şöyle bir kulak kabarttım.

Bahse konu Denizbank. Ancak iddia edilen banka üstünden işlem yapılmıyor. Banka çalışanı Seçil Erzan isimli şube müdiresi, Off-Shore sistemi ile döviz bazında paralara yüksek gelir garantisi teklifini sunuyor.

Fatih Terim ilk tuzağa düşen isim.

Radara yakalanmış yani.

Bir milyon dolar veriyor.

45 gün sonra, 32 bin getirisi oluyor..

Ana para arttıkça gelirin katlanacağı belirtiliyor. Terim, bir, iki, üç derken, çift haneli rakamlara geçiyor.

Kağıt üstünde söylendiği gibi sözde gelir katlanıp gidiyor.

Boşluğa doğru ilerliyor.

Böyle yüksek getiri olunca sağa sola haber salınıyor. Futbol dünyasından ilgi başlıyor.

Öyle ya; bir koy, bin al.

Kısa yol değil, kestirmeden köşe dönmeler hesaplanıyor.

Tutuklanan Erzan, çakma banka dekontlarını Whatsaap üstünden atarak, durumu kimseye çaktırmıyor.

87 milyon dolarlık inanılmaz vurgun yapıldığı ileri sürülüp olay resmî makamlara intikal ediyor.

Bu kez; ballı, kaymaklı Off-Shore hesapları gidiyor.

Yarine "Ahh, vahh yandım anam" şekline dönüşüveriyor!

Zira bahsedilen rakamlar uçuk.

Terim: 10 milyon dolar

Arda: 8 milyon euro

Hamit: 4 milyon euro

Emre: 1.5 milyon euro

Semih: 1 milyon euro

Cenk: 500 bin euro

Listeler kabarık. Tuhaf. İlginç.

Şunu da hemen belirtelim. İsmi geçen kişi ve kurumların bu iddialara yanıtı olursa ki, olmalı. Harfiyen köşemize taşıyacağız.

Benim anlamadığım şu; daha Tosuncuk’un Çiftlikbank olayı hafızalarda tazeliğini korurken bu ne iş?

Haa bu arada, özellikle üç büyük kulüplerde faal oynayan ve de oynamış olan bir çok isim, bu duruma inanmayıp geri durmuş. Bekle gör taktiği uygulamışlar.

3-5-2’den, dur, bak, dinle sistemine geçiş!

Onları tebrik etmek lazım.

Kimler mi..

Yine iddialara göre; Mert Günok, İrfan Can Kahveci, Tayfur Havutçu, Tugay Kerimoğlu, Kerem Aktürk, Okan Buruk, Hikmet Karaman, Emre Mor.

Akılları zorlayan ibretlik bir dolandırıcılık hikayesi daha.

Uçup giden paracıklar.

Bunca örneğe rağmen akıllanmayan, insanlar.

Hem de, çoğu ülkenin en üst düzeyinde olanlar.

Para, mal, mülk hırsı.

Aklın, mantığın önüne falan geçmemiş. Resmen tur değil, turlar bindirmiş.

Ya sevgili okurlar..

Para parayı çeker derler ya.

İnanmayın!

İşte örnek. Bu kez mıknatıs gibi çekme yerine; itmiş.

Hem de büyük servet gibi.

Size özel bir sır daha vereyim.

Futbolda büyük paralar dönüyor.

Futbolcu ve hocaların neredeyse tamamına yakını, para ile yatıp kalkarlar.

Cimridirler.

Parayı bulunca eş, dost ve akrabalardan uzaklaşırlar. Tanımazlar.

Böyle rant olunca bir araya gelirler.

Bu kez fena kapana tutulmuşlar.

Allah kurtarsın!

Şunu da ekleyip bitirelim.

Ülkemizde, dolandırıcılar daha çok enteresan işlere imza atarlar.

Sizleri duyuyorum!

Biz akıllanmayız.

Haklısınız.

Hem de çok. Yerden göğe kadar.

ŞERAFETTİN TİLKİ - YENİÇAĞ     

80 MİLYONLUK FATİH TERİM FONU'NUN SAHTEKARLIĞI NEDİR? iŞTE TÜM DETAYLARI 

Özel bir bankanın İstanbul Büyükdere şube müdürü Seçil Erzan hakkında “özel belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık” suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Fatih Terim, Arda Turan, Fernando Muslera ve Selçuk İnan’ın da mağdurlar arasında olduğu iddia ediliyor

80 milyon dolarlık ‘Fatih Terim Fonu’ vurgunu

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü geçen hafta İstanbul Göktürk’te bir eve baskın düzenledi. Bu baskında özel bir bankanın Büyükdere şube müdürü Seçil Erzan gözaltına alındı. Evinde arama yapılan şüpheli hakkında ertesi gün nöbetçi mahkeme tarafından tutuklama kararı çıktı. Adli sürecin çok hızlı ilerlediği bu dosyanın kapağı aralandığında ise ortaya aralarında çok ünlü isimlerin olduğu ve yaklaşık 80 milyon doları bulduğu ifade edilen bir dolandırıcılık soruşturması çıktı.



Seçil Erzan


İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Yılmaz tarafından yürütülen soruşturmada düğmeye geçen hafta basıldı ve geçen sürede dosyaya onlarca şikayet dilekçesi girdi. ‘Mağdur’ sıfatıyla şikayet edenler arasında Galatasaray camiasının tanınmış isimleri Fatih Terim, Arda Turan, Fernando Muslera, Selçuk İnan, Semih Kaya’nın yanı sıra kulüp yöneticilerinin olduğu iddia ediliyor. Bazı kaynaklar, Fatih Terim’in yaklaşık 10 milyon dolar kaybettiğini ifade ederken bazıları ise daha yüksek bir rakam veriyor: 12.5 milyon dolar. Bir diğer mağdur Arda Turan için ifade edilen tutar ise 6-8 milyon euro… Toplam rakam ise yaklaşık 80 milyon dolar.




Soruşturmada bu kadar çok Galatasaraylının adının geçmesi ise yıllar öncesine dayanıyor. Şüpheli Seçil Erzan yaklaşık 15 yıl önce özel bir bankanın Florya şube müdürü iken başta Terim olmak üzere futbol camiasından pek çok kişiyle tanışıyor ve güvenlerini kazanıyor, bankacılık hizmetlerine bireysel olarak da destek veriyor. Hatta Büyükdere şubesine geçerken bu güven sayesinde birçoğunun hesabını da görev aldığı şubeye taşıyor. Şikayet dilekçesinde bu güven için şu ifadeler kullanılıyor: “Zaman içerisinde tüm banka çalışanları müvekkilde güven oluşturmuşlardır. Hatta müvekkilin para işlemlerinde kolaylık sağlayarak öncelik de sağlamışlardır. Defaten müvekkil çantayla parayı bankaya teslim etmiş, bahse konu paralar müvekkil hesabına geçmiş ve bir sorun yaşanmamıştır.”


Çantayla taşınan milyon dolarlar

Peki iddia edilen dolandırıcılık nasıl yapıldı? Bir iş insanının savcılığa şikayet dilekçesinde iddialar özetle şöyle anlatılıyor: “Erzan 2022 yılında benimle görüşmek istedi, ‘Yatırım amaçlı para bulabilir misin? Ya da senin boşta paran var mı? Özel müşterilere özel kapalı fon sisteminde çok ciddi paralar kazanılabilecek bir sistem oluşturduk, bu sistemi gizli tutuyoruz ve sen ne kadar yatırım yaparsan o kadar da kazancın fazla olur’ dedi. Hem kendi hem de arkadaşlarımdan topladığım 3.5 milyon doları şubede odasında çanta ile teslim ettim. Ancak vade gelip ödeme yapılmayınca kendisiyle görüştüm. Şube değiştiği için yetkisi açısından sistemsel bir hata olduğunu ifade etti. Bu sistemsel hatayı aşmak için fona para eklemem gerektiğini, ne kadar çok para bulursa o kadar hızlı çözüm olduğunu söyledi. Yaklaşık 1.5 milyon doları iki ya da üç çanta halinde şüpheliye 14 Kasım 2022’de teslim ettim.”


Çantadaki GPS gerginlik yarattı

Şüpheli şikayet dilekçesinde çantasında GPS olduğu bilgisini de paylaşıyor: “Daha önceden başımdan hırsızlık olayı geçtiği için çantama güvenlik amaçlı GPS cihazı taktırmıştım. Cihazı kontrol ettiğimde çantanın bankada yaklaşık yarım gün kaldıktan sonra Sarıyer’deki Lotus Sitesi’ne; bir gün sonra İstanbul Havalimanı’na gittiğini ve aynı günün akşamında aynı adrese geri döndüğünü tespit ettim. Birkaç gün sonra beni Seçil Erzan aradı ve ‘Bana verdiğin para çantasında GPS cihazı takılı mıydı?’ diye sordu. Ben de evet dedim. O da bana konuyla ilgili birisinin beni arayacağını söyledi. Ardından adının Semih olduğunu söyleyen bir kişi aradı. Hesap sorarcasına konuşunca ‘Çantamın sende işi ne’ diye sordum. O da çantayı kendisine Erzan’ın verdiğini söyledi. Görüşme gerginleşince telefonu kapattım. Sonra Erzan aradı, Semih ve eşinin bankada olduğunu; Semih’in eski GS’li futbolcu olduğunu söyledi. Şubede görüşmek istedi ama ‘Onların yanında çantada para olduğundan sakın bahsetme’ dedi. Şubeye gittim, Semih Kaya ve eşine çanta ile GPS cihazının benim olduğunu söyledim ve Erzan’ın istediği gibi konuştum. Buradan Erzan’a verdiğim para dolu çantaların Kaya’ya verildiğini anladım. Hatta aynı gün Kaya’nın Bodrum’da ev aldığını öğrendim. Şu aşamada suç ithamında bulunmamakla birlikte hakkımı saklı tutuyorum.”


Şikayet dilekçesi veren iş insanı bu olaydan sonra Erzan’a karşı güvenini kaybettiğini ve parasını geri istediğini ifade ediyor: “Paramı geri istediğimi ve paranın akıbetini sordum. Erzan paranın fonda olduğunu, fonun Fatih Terim adına kayıtlı olduğunu ifade etti. Artık fonda kalmak istemediğimi söyleyince vade tarihini beklemek zorunda olduğumu beyan etti. Kendisinden resmi belge istedim. Bana banka ibaresini taşıyan 3.5 milyon dolar ve 1 milyon 523 bin dolarlık belge gönderdi. Ancak borç aldığım arkadaşlarım baskı yaptı ve bunun dolandırıcılık olduğunu söylediler. Avukatlarım da bu yönde karar bildirince suç duyurusunda bulunma kararı aldım.”


İş insanı iki belgede imzası bulunan Seçil Erzan, şubenin bağlı bulunduğu banka ve bir belgede imzası bulunan şube müdür yardımcısı hakkında suç duyurusunda bulundu. Dosyada dikkat çekici bir ayrıntı daha var. Normalde bu tip vakalarda soruşturmayı Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Dolandırıcılık Büro Amirliği’nin yürütmesi gerekiyor. Ancak bu soruşturmayı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve organize suçlardan sorumlu savcı üstlenmiş durumda. Bu da emniyet birimlerinin örgütlü bir yapılanma ihtimalini araştırdığını ortaya çıkarıyor. 

Oksijen


EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI