Sergen Yalçın'ın yerine düşünülen isimler

Beşiktaş’ta kötü sonuçların ardından teknik direktör Sergen Yalçın’ın geleceği tartışma konusu oldu. Türkiye Kupası’nda Konyaspor’a elenen, Süper Lig’de ise Trabzonspor’a kaybeden siyah-beyazlılarda yönetim kritik bir haftaya girerken, olası ayrılık ihtimaline karşı teknik direktör adaylarının da belirlendiği iddia edildi.

11 Mayıs 2026 Pazartesi

Beşiktaş’ta Sergen Yalçın’ın geleceği belirsizliğini koruyor. Trabzonspor mağlubiyeti sonrası yönetim kritik toplantıya hazırlanırken, Oliver Glasner ve Jindrich Trpisovsky isimleri gündeme geldi.

Sergen Yalçın’dan ayrılık mesajı

Trabzonspor mağlubiyetinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Sergen Yalçın, dikkat çeken ifadeler kullandı.

Deneyimli teknik adam, mevcut kadro yapılanmasına vurgu yaparak şu sözleri kullandı:

“Kampı da ben yaşamadım. Avrupa maçlarını da ben oynamadım. Ben kurulmuş kadroya geldim. Yaşayacağımız sorunları bilerek geldim. Yetkilisi olduğum ama sorumlusu olamadığım bir işin bedelini ödüyorum. Kulübün menfaati doğrultusunda istifa etmeye hazırım.”

Bu açıklamalar camiada “ayrılık sinyali” olarak yorumlandı.

Yönetim kritik toplantıya hazırlanıyor

Başkan Serdal Adalı ve yönetimin hafta içerisinde Sergen Yalçın ile bir araya gelmesi bekleniyor. Yapılacak görüşmede deneyimli teknik adamın geleceğinin netlik kazanacağı öğrenildi.

Siyah-beyazlı yönetimin, olası ayrılık ihtimaline karşı teknik direktör adayları üzerinde çalışmalara başladığı da öne sürüldü.

İlk aday Oliver Glasner

Fannatik'te yer alan habere göre; Beşiktaş yönetiminin önceliğinin yabancı teknik direktör olduğu iddia edilirken listenin ilk sırasında Oliver Glasner yer alıyor.

Şu anda Crystal Palace takımını çalıştıran Avusturyalı teknik adamın, sezon sonunda durumunun netleşmesinin ardından Beşiktaş’ın resmi girişimde bulunmayı planladığı ifade edildi.

Modern oyun anlayışı ve disiplinli futbol yapısıyla dikkat çeken Glasner’in Avrupa’daki başarıları nedeniyle yönetim tarafından yakından takip edildiği belirtildi.

Alternatif isim Trpisovsky

Beşiktaş’ın teknik direktör listesinde yer alan bir diğer isim ise Jindrich Trpisovsky oldu.

2018 yılından bu yana Slavia Prag takımını çalıştıran 50 yaşındaki teknik adamın, Glasner’den olumsuz yanıt alınması halinde alternatif plan olarak değerlendirileceği ileri sürüldü.

Taraftarın gözü yönetimde

Trabzonspor mağlubiyetinin ardından tribünlerden yükselen istifa sesleri sonrası gözler tamamen yönetime çevrildi. Beşiktaş camiasında yapılacak toplantının ardından hem teknik direktör hem de transfer planlaması konusunda önemli kararların alınması bekleniyor.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI