Rıdvan Dilmen ameliyat oldu

Lenf kanseriyle mücadele eden ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen'nin özel bir hastanede ameliyat oldu

Rıdvan Dilmen'nin son durumu hakkında alınan bilgilere göre özel bir hastanede ameliyat oldu. Tespit edilen tümör temizlendi ve bundan sonrası için uygun kemoterapi seansları ile devam edileceği bilgisi alındı. Alınan bilgilere göre hayati riski bulunmadığıda sevindirici haberler arasında. Kendisine acil şifalar diliyoruz.

Rıdvan Dilmen'in Hastalığı Nedir ? Lenf Kanseri Nedir?

Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, spor camiasını yaptığı açıklama ile bir anda Şok'a soktu. Rıdvan Dilmen son yıllarda efsane olan Gültekin Onay ile NTVSpor'da %100 futbol programında yorumculuk yapıyordu. Bir dönem geçirdiği kalp rahatsızlığını atlattı ancak şimdi durum galiba gerçekten ciddi. Rıdvan Dilmen Kimdir?

Fenerbahçe ve Türk Futbolunun Efsanesi herkesin yakından tanıdığı Şeytan lakaplı Rıdvan Dilmen, spor camiasını yaptığı açıklama ile bir anda şoka soktu. Rıdvan Dilmen son yıllarda efsane olan Gültekin Onay ile NTVSpor'da %100 futbol programında yorumculuk yapıyordu. Bir dönem geçirdiği kalp rahatsızlığını atlattı ancak şimdi durum galiba gerçekten ciddi. Dün yaptığı açıklama ile Spor camiasını şoka uğratan Rıdvan Dilmen boynundaki rahatsızlık ve bunun tedavi sürecinin 3-4 aylık bir periyotta olacağını belirtmişti. Durum aslında bu kadar basit olmadığı öğrenildi. Rıdvan Dilmen Kanser hastalığına yakalanmış. Yapılan tetkilerin sonucunun beklendiği ve 3-4 gün sonra belli olacak test sonuçlarına göre uzun bir süreçte tedaviye başlanacağı öğrenildi. Rıdvan Dilmen'e acil şifalar diliyor, bir an önce sağlığına kavuşarak tekrar ekranların karşısına geçmesini diliyoruz.

Şeytan Rıdvan Dilmen Kimdir?

15.08.1962 Aydın-Nazilli doğumlu. Eski milli futbolcu, teknik direktör ve yorumcu. Çocukluğundan beri Fenerbahçe taraftarı olan Rıdvan, 13 yaşında Nazilli Sümerspor’da futbol hayatına başladı. Nazilli Sümerspor’da yenilgisiz Şampiyonluk yaşadı. Nazilli Sümerspor’da 41 maça çıkan Rıdvan 5 gole imza attı. 2 yıl burada top oynadıktan sonra Muğlaspor Rıdvan’ı 25 futbol topu karşılığında transfer etti. İlk sezonunda Muğlaspor ile amatör ligden 2. Lige yükselme başarısını gösterdi. 1979-1980 sezonunda çıktığı 10 maçta 3 gole imza atan Rıdvan’ın lakabı Teknik Direktörü Kemal Dirikan’ın “Şeytan gibi bir zekaya sahipsin” demesidir.

Şeytan Rıdvan 19 yaşında (1980 yılı) 1.Lig ekiplerinden Boluspor’un radarına yakalandı ve Boluspor’a transfer oldu. 2 sene Boluspor forması giyen Şeytan Rıdvan çıktığı 41 maçta 7 gole imza attı. 1.Ligde çıktığı ilk maçı Fenerbahçe, 2. Maçı Galatasaray’a karşı oynadı. Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalırken, Galatasaray’a 2-1 yenilseler de takımının golünü kaydeden isimdi. Başarılı performansı ona Milli Takım yolunu açtı ve Milli Takıma çağrıldı.   

1983 yılında dönemin en iyi takımlarından Sarıyer Rıdvan’ı transfer etti. Burada 4 sezon geçiren Rıdvan’ı birçok takım kadrosuna katmak istese de Sarıyer buna izin vermedi. Sarıyer forması ile çıktığı 119 maçta 29 gol artık 3 büyükleri iyice iştahlandırmıştı. 1987 yılında Fenerbahçe kesenin ağzını açtı ve Şeytan Rıdvan hayallerinin takımının formasına kavuştu. Fenerbahçe forması ile oynadığı 108 maçta 32 gol attı. Türk Futbol tarihinin rekorunun da sahiplerinden Fenerbahçe ile 1988-1989 yılında 103 gol attıkları sezonda 19 gol 41 asistlik performansı ile bu alanda rekor elinde bulunuyor.

Rıdvan Dilmen’in hayatının dönüm noktası Trabzonspor ile 1989-1990 sezonunda oynadıkları maçta bacağının kırılmasıdır. Bundan sonra sürekli sakatlıklarla boğuşan Rıdvan formasından sürekli uzak kaldı. Defalarca operasyon geçirse de 1991 yılında Galatasaray ile oynadıkları derbide omzu da kırılan Şeytan, erkenden sahalara döndü ve İzlanda ile oynanan milli maçın 90. dakikasında omzu aynı yerden kırıldı. Sonrasında bir daha eskisi gibi olamadı ve 1996 yılında Jübilesini yaptı. Futbolculuk kariyerinde 29 A milli, 5 kez de Türkiye U21 Milli Takımlarda görev yaptı. Bu maçlarda 5 gol kaydetti.  

Teknik Direktörlük eğitimi tamamladıktan sonra Vanspor’da spora Teknik Direktör olarak dönüş yaptı. 2.Ligde Şampiyon olarak Vanspor’u 1. Lig’e taşıdı ve 1 yıl sonra Fenerbahçe’ye Teknik Direktör olsa da yenilgisiz olarak UEFA Avrupa liginden elenince görevinden ayrıldı. Sonrasında Konyaspor, Altay, Adanaspor ve Karşıyaka’da Teknik Direktörlük görevlerinde bulundu.

Kariyeri Boyunca 1988-1989 Türkiye Şampiyonu(Fenerbahçe), 1990 Türkiye Kupası Şampiyonluğu (Fenerbahçe), 1989 ve 1982 Başbakanlık Kupası Şampiyonluğu (Fenerbahçe), ve 1999-2000 1.Lig Şampiyonluğu (Vanspor)

Lenf Kanseri (Lenfoma)  Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Lenfatik, immun sistem. Vücudun enfeksiyonlara sebep olan hastalıkla savaşan sistemin içerisinde bulunur. Boyun, koltuk altı, kasık bölgelerindeki lenf bezleri, bademcik, dalak, karaciğer, kemik iliği ve göğüs boşluğu, mide, ince bağırsak, ve insan cildi bu sistemi içerir. Lenf Kanseri normal hücreler anormal biçimde hızlı bölünme özellikli hücrelerin ortaya çıkması ile büyür. Bu iç organlarımıza da sıçrar. En çok boyun, koltuk altı ve kasık civarındaki lenf bezlerinin herhangi bir ağrı olmadan şişmesi ile tespit edilebilir. Halsizlik, terleme, kilo kaybı, kaşıntı ve ateş diğer belirtileridir. Bu genel tanılar birçok hastalığın işaretçisi olduğu için doktorun bu tanıyı koyması daha doğrudur.

Lenfoma teşhisinin kesin teşhis oluşması için parça alınarak test ortamında kontrol edilmesi gerekmektedir. Alınan dokular mikroskop ile incelenir. Eğer bulgular pozitif ise hasta lenf bezleri doktorlar tarafından incelenir. Bu dönemde röntgen ultrason, tomografi, MR gibi yöntemler kullanılır. İhtiyaç duyulması halinde kemik iliği biyopsisi de yapılır. Böylece hastalığın ne kadar yayıldığı ve evresi tespit edilir.

Tedavisi?

Hastalığın evresine, çeşidine, hastanın durumuna bakılarak belirlenen uzun bir süreçtir. Kemoterapi, Radyoterapi de kullanılan bu süreçler hastanın yaşı ve tedavinin dozunu kaldırıp kaldıramayacağı konusunuda içermektedir. Bazı durumlarda hastalık çok yavaş seyrediyor ise doktor kontrolüne alınır ancak ciddi bir tedavi uygulanmayabilir. Buna onkologlar karar verebilir.

Tedavi süreci çok kolay olmayabilir. Yapılan tetkikler neticesinde istenmeyen yan etkilerin görülmesi doğaldır. bulantı, kusma, saç dökülmesi(1 yıl içerisinde saçlar tekrar çıkabiliyor). Kemoterapi böbrek ve karaciğerin çalışmasını etkileyebilir. Cilt ve tırnak renklerinde değişimler olabilir. Radyo terapi gören hastalarda yorgunluk, kızarma, kuruluk  ve aşırı duyarlılık gibi hisler gelebilir. Ancak bunlar tedavi sürecinde her hastada görülmeyebilir.

Hastalığın Nedenleri?

Lenfoma hastalığının sebebi tam olarak bilinmemektedir. Bulaşıcı değidir. Kardeşlerinde hodgkin hastalığı olanların bu hastalığa yakalanma riski daha fazladır. Ebstein Barr adlı virusun hastalığa yakalanmayı arttırdığı düşünülmektedir. Hastalar genellikle 15 ile 34 yaşları arasındaki genç erişkinlerdir.

 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI