Ufuk Sarıca'dan 'Beşiktaş' açıklaması

Beşiktaş basketbolda da atılım yapmaya hazırlanıyor

Başkan Fikret Orman önderliğinde büyük bir başarıya imza atıp 7 sene sonra futbol şubesinde şampiyon olan Siyah-Beyazlılar, yeni dönemde basketbol şubesini ayağa kaldırmak için çalışmalara başladı. Beklenenin altında bir sezon geçirerek Play-Off dışında kalan takımda büyük bir değişime gitmeyi planlayan yönetimin, ilk olarak ekibin baş antrenörlük görevine Ufuk Sarıca’yı getirmeyi planladığı ortaya çıktı. Yönetimin, aktif basketbol kariyerinde Beşiktaş’ta 2003-04 sezonunda oyuncu olarak görev yapan başarılı çalıştırıcıya ilk teklifi götürdüğü öğrenildi.


Kariyeri kupayla dolu


Geçen yıl Pınar Karşıyaka’nın başında Türkiye Basketbol Ligi şampiyonluğu yaşayan Sarıca’nın konuyla ilgili olarak yakın çevresinden gelen sorulara, “Kesin kararımı vermedim. Şartlara göre kalabilirim de, gidebilirim de. Ama neden olmasın. Doğru bir yapılanmayla Beşiktaş, basketbolda başarılı günlerine geri dönebilir” dediği bildirildi. Karşıyaka’yla bir Türkiye Ligi, bir Türkiye Kupası ve bir de Cumhurbaşkanlığı Kupası kazanan 43 yaşındaki antrenör, son yılların en başarılı koçu olarak dikkat çekiyor.


Albayrak: Şimdi sıra basketbolda


Beşiktaş Basın Sözcüsü Metin Albayrak, futbol şubesinde istedikleri ilk hedefi gerçekleştirdiklerini, yeni sezondan itibaren ise diğer şubelere ağırlık vereceklerini söyledi. Albayrak, “Bu sezonki şampiyonlukla beraber camiamızın yıllardan beri çektiği özleme son verdik. Şimdi futbol takımımızla Avrupa’da önemli başarılara imza atma zamanı... Stadımız da bitti. Artık başta basketbol olmak üzere birçok diğer branşa da yeni sezon itibariyle ağırlık vereceğiz” ifadelerini kullandı.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI