Hemşehrim Memleket Nere?

Duydukmu.com & Medya Kartalı Genel Yayın Yönetmeni, Hakan Öncül'ün köşe yazısı...

HEMŞERİCİLİK; Yıllardır Anlam Veremedim!

Başka milletlerde de var mıdır? Sanmıyorum. Ama canım Ülkemde, kendimi bildim bileli revaçtadır Hemşericilik...

KARADENİZ’DE EFSANEDİR HEMŞERİCİLİK

Birçok Trabzon, Rize, Ordu, Samsun’lu dostum hatta akrabalarım var. Canım Karadenizliler’de hemşericilik kat ve kat daha fazladır. Severler, aynı sektörlerde, hatta ortaklıklarda iş tutarlar. Eğlenceleri bile birdir. “Karadeniz Geceleri” diye bir efsane vardır. Bilirim, çünkü müzisyen olarak onlarca kez katıldım. Birbirlerini kollamaları ve dara düştüklerinde omuz-omuza vermeleri muazzam. İnşaattan, gemiciliğe kadar birçok alanda örneklerini verebilirim...

ÇEBİ & GÜNEŞ

2 Trabzonlu. Hemşeriler yani! Beşiktaş’ta da beraber çalıştılar. Başarı da geldi, ayrılık da... Hatta “Ahmet Nur ÇEBİ olsaydı, Şenol GÜNEŞ BEŞİKTAŞ’ı bırakmazdı” bile dendi. Bence hoca, gitmek istedi ve GİTTİ! 

Şimdi BJK Başkanı olan Çebi, Trabzonlu Hemşerisi olan Şenol hocayı takımın başına getirmeyi planlıyor. Hatta Şansal BÜYÜKA, Milliyet gazetesinden “İDDİA” diyerek açıktan nabız yoklamalara başladı bile!

Maalesef BEŞİKTAŞLI! yöneticilerinin içerisinde kendisine ‘Dur Başkan; Biz kendisi ile daha önce çalıştık. Bardak 1 kez kırıldı. Önümüzde Fatih TERİM örneği var. Elimizde birçok yıldız adayı var. Avrupa’dan sistem kuracak, gençleri yetiştirip yurt dışına On Milyonlarca Euro’ya gerekirse satacak bir teknik direktörle anlaşalım” diyecek tek bir yönetici dahi YOK!

HEMŞERİCİLİK SIRASI BENDE...

Tekirdağ / Hayrabolu’luyum. Kimse kusura bakmasın, kendimi oraya ait hissedemiyorum. Benim kendi-kendimi ifade ettiğim, tek bir tarif var. ALLAH-VATAN-BEŞİKTAŞ. Hemşericilik nedir, onu da bilmem. Ama illa yapacaksam ve bir hoca ile anlaşacaksam Metin-Ali-Feyyaz (Hepsi), Rıza, Samet, Şifo Mehmet, Rasim Kara, Deli İbo, (BEŞİKTAŞ’a hizmet etmiş herkes...) hatta has BEŞİKTAŞLI Önder Karaveli dahil olmak tüm isimler olur.

Yazının devamı... 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI